Un constructor de vehicule electrice a primit o comandă pentru 2.500 de camioane de gunoi

11.08.2020
Un constructor de vehicule electrice a primit o comandă pentru 2.500 de camioane de gunoi
Foto: Nikola

Acțiunile Nikola, un producător de vehicule electrice și eco, au crescut cu 22% după ce compania a primit o comandă pentru 2.500 de camioane de gunoi.

Asta în ciuda faptului că Nikola nu a produs încă niciun camion în serie și nimeni nu știe cum va arăta modelul final pe care constructorul îl va realiza pentru Republic Services, transmite CNN.

Firma de salubrizare din Arizona are 36.000 de angajați, 18.000 de vehicule și 14 milioane de clienți. Nikola ar urma să livreze primele camioane electrice, cu o autonomie de 240 de km, în 2023.

Republic Services și-a propus să își reducă emisiile de dioxid de carbon cu 35%.

Constructorul de vehicule electrice nu a produs încă un model în serie

Compania a mai făcut recent valuri după ce s-a aflat că toate veniturile înregistrate în cel de-al doilea trimestru al acestui an au fost obținute după ce Nikola a instalat panouri solare pe casa președintelui executiv.

Nikola are o valoare de piață de 16,98 miliarde de dolari

În iunie, valoarea de piață a Nikola a depășit-o pentru o vreme pe cea a Ford, deoarece investitorii așteaptă să apară o a doua Tesla. Cei care au investit în urmă cu câțiva ani în acțiunile companiei lui Elon Musk au înregistrat câștiguri substanțiale.

Citește și: VIDEO: Iată ce a descoperit un șofer de Tesla Model 3 după 58.000 de km parcurși cu mașina

Dacă totul va merge bine, Nikola va produce vehicule electrice și cu motoare pe hidrogen.

Compania a anunțat, printre altele, camionul Nikola Tre, o versiune de Iveco S-Way. Vehiculul va avea între 500 și 1.000 de CP și o autonomie de 500 – 1.200 de km. Producția ar putea începe cel mai devreme în 2022.

Compania din Arizona, numită după inventatorul Nikola Tesla, a fost fondată în 2014 de către Trevor Milton.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News