Cererea pentru noua mașină electrică a Simonei Halep este atât de mare încât producătorul împrumută angajați Audi

03.09.2020
Cererea pentru noua mașină electrică a Simonei Halep este atât de mare încât producătorul împrumută angajați Audi
Foto: Porsche România

Cererea pentru Porsche Taycan, modelul de automobil pur electric achiziționat recent și de Simona Halep, este atât de mare încât producătorul auto german împrumută 400 de angajați de la compania mamă, Audi.

Angajații Audi vor lucra cel puțin doi ani pentru Porsche, potrivit publicației germane Automobilwoche.

Cererea mare a determinat marca germană să dubleze ținta de producție din primul an, de la 20.000 de unități la 40.000, potrivit CNBC.

Simona Halep conduce o versiune avansată de Taycan

Vestea nu este una bună pentru liderul pieței, Tesla. Dealerii Volkswagen și Audi sunt sunt încrezători că grupul german va depăși „rapid” Tesla pe segmentul de automobile electrice. Cererea pentru modelul Volkswagen ID.3 este de asemenea uriașă, potrivit lor. „Mulți observatori ai pieței vor fi uimiți de cât de repede vom depăși Tesla cu ajutorul ID.3”, a declarat Dirk Weddigen von Knapp, președintele asociației dealerilor Volkswagen și Audi din Germania

Cel mai ieftin Porsche Taycan costă puțin peste 100.000 de euro. Simona Halep, locul doi în clasamentul WTA, și-a cumpărat recent o versiune, Taycan Turbo, cu un preț de cel puțin 150.000 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Iată ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar adopta în număr mare automobilele electrice

Tesla Model 3 vs Mercedes-Benz C-Class. Iată cât de mult poluează fiecare mașină în timpul vieții

ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult