Iată ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar adopta în număr mare automobilele electrice

19.08.2020
Iată ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar adopta în număr mare automobilele electrice
Foto: Pixabay

Automobilele electrice au potențialul de a schimba lumea în bine, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Northwestern University.

Oamenii de știință au combinat date despre sănătatea publică cu informații despre climă pentru a vedea ce impact ar avea asupra societății adopția la scară largă a vehiculelor de acest tip.

Dacă automobilele electrice ar înlocui 25% dintre mașinile cu motoare cu ardere internă aflate pe șosele, Statele Unite ar economisi 17 miliarde de dolari în fiecare an, costuri generate de poluarea aerului. Dacă 75% dintre vehicule ar fi înlocuite cu unele electrice, economiile ar fi de 70 de miliarde de dolari pe an, transmite Phys.org.

Automobilele electrice pot avea un impact pozitiv profund

„Electrificarea vehiculelor în Statele Unite ar preveni mii de decese premature anual și ar reduce emisiile de dioxid de carbon cu milioane de tone”, potrivit lui Daniel Peters, liderul echipei care a realizat studiul.

Pentru cercetare au fost utilizate date din 2014. Dacă în anul respectiv 25% dintre șoferii americani ar fi folosit mașini electrice, emisiile de CO2 ar fi fost mai mici cu 250 de milioane de tone. Motoarele cu ardere internă produc și alte substanțe poluante, care pot genera o mulțime de afecțiuni, printre care astmul sau bronșita cronică.

Citește și: Un furnizor Tesla susține că a realizat o baterie care ține 16 ani și 2 milioane de km

Unii critici ai automobilelor electrice spun că în procesul de producție al bateriilor este poluat, de asemenea, mediul înconjurător. Din fericire, marile companii sunt aproape de a realiza acumulatori cu adevărat eco.

Compania Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) – furnizor pentru Tesla, Daimler, Volkswagen sau Honda – dezvoltă baterii pentru automobile electrice fără cobalt și nichel. Noii acumulatori vor fi mai ieftini decât cei actuali, potrivit producătorului chinez, fapt care va duce la vehicule cu prețuri mai accesibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult