Chromecast with Google TV apare în noi imagini. Va transforma orice monitor într-un televizor smart

19.09.2020
Chromecast with Google TV apare în noi imagini. Va transforma orice monitor într-un televizor smart

Google a anunțat evenimentul de prezentare pentru dispozitivele Pixel 5 și Pixel 4a 5G, însă în cadrul acestuia ne așteptăm să vedem și alte dispozitive din gama smart home ale companiei. Unul dintre ele este noul dispozitiv Chromecast cu Android TV, cu nume de cod Sabrina, pe care l-am tot văzut în diverse „leak-uri”. Se pare că acesta va veni alături de un rebranding al gamei Android TV în Google TV, numele său oficial urmând a fi Chromecast with Google TV. Avem acum câteva noi detalii despre dispozitiv, cât și noi fotografii cu produsul.

Este prima dată când avem fotografii oficiale cu Chromecast with Google TV

Chromecast with Google TV pare să fie un dispozitiv foarte similar cu modelele Chromecast din trecut. Acesta are o formă puțin mai alungită, probabil pentru a găzdui toate componentele noi necesare pentru rularea unui sistem de operare complet și cu un cablu HDMI scurt pentru conectarea la televizor. În partea de jos, acesta pare să fie alimentat pentru prima dată cu o mufă USB Type-C, mai modernă față de micro-USB-ul de pe Chromecast-urile mai vechi.

Dispozitivul va veni la pachet și cu o telecomandă Bluetooth care include butoane dedicate pentru Netflix și YouTube, un buton pentru mute și două butoane de navigație Home și Back. Un buton mute este de asemenea disponibil, un buton Google Assistant apare într-o culoare diferită față de celelalte, în timp ce un disc de navigație este poziționat în partea de sus. Această telecomandă nu pare să încerce să „reinventeze roata”, fiind similară cu ceea ce am mai văzut la pe alte dispozitive de acest gen.

La capitolul hardware, sunt așteptați 2 GB memorie RAM și compatibilitate cu standardele moderne de redare HDR: HDR10, HLG și Dolby Vision, alături de redare în rezoluție 4K pe dispozitivele compatibile. Practic, cu un Chromecast with Google TV vei putea transforma orice monitor într-unul inteligent.

Lansarea Google este programată pentru data de 30 septembrie.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult