Google anunță „Launch Night In”, evenimentul de prezentare pentru Pixel 5

15.09.2020
Google anunță „Launch Night In”, evenimentul de prezentare pentru Pixel 5

Google nu este una dintre companiile care reușesc să își țină foarte mult în frâu secretele. Dispozitivele sale „scapă” pe internet uneori chiar și cu aproape un an înainte de lansare, iar detalii despre ele sunt publicate online în detaliu înainte ca ele să fie anunțate. Astfel, noua prezentare „Launch Night In”, tocmai anunțată de companie, nu va avea foarte multe surprize, însă măcar știm acum când vor fi prezentate oficial noile modele Pixel 5, Pixel 4a 5G, o nouă boxă Nest și probabil noul stick cu Android TV din gama Chromecast.

Pixel 5 va avea parte de o prezentare alături de alte dispozitive Google

Evenimentul de prezentare Google Launch Nite va avea loc pe 30 septembrie, la ora 21:00 a României. Aici, sunt așteptate primele detalii oficiale despre noul Google Pixel 5, smartphone-ul din gama premium al companiei și unul dintre primele cu 5G. Alături de acesta va fi prezentat și Pixel 4a 5G, modelul care tradițional era numit „XL”, acesta oferind un ecran mai mare. Diferența între cele două nu va fi foarte mare, însă.

Zvonurile afirmă că ambele modele vor folosi același chipset, diferențele fiind vizibile în materialele de construcție, dimensiuni, calitatea ecranului și performanța camerelor foto. Astfel, există posibilitatea ca Pixel 5, primul model cu 5G al companiei, să nu fie un dispozitiv high-end. Totuși, acest lucru va asigura un preț mai mic la raft față de generația Pixel 4, chiar dacă avem de a face cu un model 5G. Recent au apărut și primele informații despre un model Pixel 5s, care ar putea fi varianta cu chipset high-end a seriei.

Alte produse de la Google așteptate sunt o nouă boxă inteligentă din gama Nest Home, care ar putea să înlocuiască în ofertă modelul Nest Home Mini. Nu este clar însă ce alte diferențe ar fi între modele. Noul model Chromecast, însă, cu numele de cod Sabrina, a fost deja „leak-uit” în ultimele câteva luni și va oferi posibilitatea de a transforma oricare display cu HDMI din casă într-un televizor inteligent cu Android TV.

Detalii despre toate acestea precum specificații hardware oficiale, prețuri și datele de lansare, sunt așteptate în cadrul evenimentului de prezentare de pe 30 septembrie.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult