Unihertz Titan Pocket este un dispozitiv compact cu tastatură fizică în stil BlackBerry

18.05.2021
Unihertz Titan Pocket este un dispozitiv compact cu tastatură fizică în stil BlackBerry

BlackBerry a ieșit din nou de pe piața de smartphone-uri, vânzările modelelor KeyONE și Key2 fiind cel mai probabil sub așteptări. Prețurile ridicate ale acelor modele în comparație cu dispozitivele tradiționale, fără tastatură, au dus la o cerere mică în piață, însă asta nu înseamnă că nu ar fi existat clienți dacă prețul ar fi fost unul mai accesibil. Asta încearcă să afle Unihertz cu modelul Titan Pocket, care propune un smartphone cu tastatură de dimensiuni reduse, la un preț foarte accesibil.

Unihertz Titan Pocket ar putea fi telefonul pe care mulți utilizatori îl așteptau

Unihertz nu este la prima încercare de a aduce pe piață un smartphone cu tastatură fizică QWERTY. În urmă cu doar doi ani, compania propunea un model Unihertz Titan, un smartphone imens cu tastatură, care aducea aminte de modelul BlackBerry Passport, unul dintre ultimele modele echipate cu sistemul de operare BlackBerry OS.

Noul BlackBerry Titan Pocket pare să fie o versiune în miniatură a „paletei” din 2019, cu o tastatură mai mică, ecran mai mic și capabilități ceva mai limitate. Totuși, pentru un smartphone al cărui scop principal ar fi posibilitatea de a scrie texte rapid, acesta ar putea fi bine dotat și poziționat în piață la un preț ceva mai „corect” pentru ceea ce oferă.

Configurația hardware este modestă

Titan Pocket de la Unihertz este un smartphone cu Android 11, echipat cu un ecran foarte mic, conform standardelor din zilele noastre: doar 3,1”  în diagonală. Ecranul LCD oferă rezoluție HD pe verticală (720 pixeli), dar nu foarte lată pe orizontală, pentru o rezoluție finală de 716 x 720 pixeli. La dimensiuni mici, această rezoluție trece însă pragul de a fi considerată „retina”, la 328 ppi.

Nici restul configurației nu este tocmai impresionantă. La baza dispozitivului stă un chipset MediaTek P70 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare internă. Există și un slot pentru card microSD, un port infraroșu și un jack pentru căști, alături de o baterie de 4.000 mAh, care ar putea să ofere o autonomie peste medie în gama sa de preț, mai ales datorită componentelor care nu consumă foarte mult.

Titan Pocket de la Unihertz este momentan vândut prin intermediul Kickstarter

Unihertz Titan Pocket este acum disponibil pentru finanțare pe Kickstarter la un preț de 180 de dolari americani, un preț redus cu 40% față de cel final. Livrarea dispozitivelor ar trebui să înceapă în luna septembrie, iar proiectul este deja finanțat cu peste dublul necesar de 50.000 de dolari. Chiar dacă proiectul abia a fost listat, există deja peste 600 de clienți interesați și mai sunt 30 de zile în care poți comanda un astfel de dispozitiv prin intermediul Kickstarter.

Ca în cazul oricărui astfel de proiect însă, este indicat să nu plasezi o comandă dacă nu ești dispus să pierzi acei bani în eventualitatea în care proiectul eșuează, sau să aștepți peste termenul pe care compania îl oferă acum. Unihertz a mai vândut alte dispozitive prin intermediul Kickstarter, având deja cinci proiecte la activ.

sursa: Kickstarter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult