Încă poate fi profitabil: Laptopuri care pot fi folosite pentru minarea de criptomonede

15.02.2022
Încă poate fi profitabil: Laptopuri care pot fi folosite pentru minarea de criptomonede
Foto: Profimedia Images

Mulți oameni cred că pentru a mina cu succes criptomonede ai nevoie de investiții uriașe sau echipamente dedicate, dar adevărul este că pentru această activitate pot fi folosite laptopuri de gaming sau dispozitive accesibile special gândite pentru acest lucru.

Laptopurile de gaming vin cu unități GPU și procesoare performante, iar aceste componente sunt încă folosite pentru minarea cu succes a multor criptomonede, inclusiv unele profitabile, precum Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ZCash (ZEC) sau Ravencoin (RVN). Pentru Bitcoin, o criptomonedă matură, este necesar un echipament specializat, numit ASIC miner.

Fiind portabile, laptopurile pot fi conectate chiar și la bateriile de mașini electrice sau la baterii externe de mare capacitate, alimentate cu energie eco.

De exemplu, un proprietar de Tesla Model 3 susține că obține până la 800 de dolari pe lună din minarea de monede virtuale cu un laptop de gaming conectat la automobil.

Citește și: Cum poți mina, cel mai simplu, criptomonede folosind computerul tău de gaming

Trebuie precizat că în această activitate profitabilitatea poate fi influențată de mai mulți factori, precum condițiile de pe piață, costurile energiei sau numărul de mineri care încearcă să obțină token-urile respective. De aceea, înainte de a mina o monedă virtuală o persoană ar face bine să se documenteze bine înainte.

De exemplu, un block de Ravencoin poate fi generat în această perioadă într-un minut. Recompensa pentru acesta este de 5.000 RVN, adică echivalentul, la momentul redactării articolului, a 348 de dolari. Asta nu înseamnă că un posesor de laptop de gaming poate câștiga astfel de sume repede, ci că un block RVN este minat, în cadrul întregului ecosistem, la fiecare minut.

Vă prezentăm cinci modele de laptopuri care pot fi folosite pentru minarea de criptomonede:

HP Omen 15 (en1003nq)

Acest model este disponibil în multe configurații, dar noi recomandăm versiunea bazată pe procesor AMD.
Procesor: AMD Ryzen 9 5900HX
Grafică: Nvidia GeForce RTX 3070 8GB Max-Q
RAM: 16 GB
Stocare internă: 512 GB SSD
Display: 15.6″

Razer Blade 15 Base (2021)

Procesor: Intel Core i7-10750H
Grafică: Nvidia GeForce RTX 3070 8GB
RAM: 16 GB
Stocare internă: 512 GB SSD
Display: 15.6″

Dell G15 5510

Procesor: Intel Core i7-10870H
Grafică: Nvidia GeForce RTX 3060 6GB
RAM: 16 GB
Stocare internă: 1 TB SSD
Display: 15.6″

ACER Nitro 5 (AN517-41-R494)

Acest model are un preț mai accesibil, dar nu suferă foarte mult la capitolul performanțe.
Procesor: AMD Ryzen 7 5800H
Grafică: Nvidia GeForce RTX 3060 6GB
RAM: 16 GB
Stocare internă: 512 GB SSD
Display: 17.3”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult