Motorola pregătește un telefon rulabil care se transformă dintr-unul mic într-unul mare

10.05.2022
Motorola pregătește un telefon rulabil care se transformă dintr-unul mic într-unul mare

Motorola a fost una dintre primele companii care a livrat un smartphone cu ecran pliabil cu modelul RAZR și s-ar putea să devină și una dintre primele care aduce pe piață un model cu ecran rulabil. Deși auzim de mai mulți ani despre astfel de dispozitive, cei care le-au demonstrat anterior nu par să se grăbească să le și lanseze. LG a închis complet divizia de telefoane, deci acel model nu va mai fi lansat niciodată, în timp ce OPPO, care a prezentat un prototip funcțional, nu a mai vorbit despre acest model. Zvonurile sunt că Motorola ar putea fi prima companie care adoptă acest design, pentru un concept complet diferit.

Telefonul rulabil Motorola nu dorește să se transforme în tabletă

În loc să încerce să îmbine un smartphone obișnuit cu formatul de ecran mare de pe tabletă, așa cum am văzut până acum în concepte, telefonul rulabil de la Motorola ar putea fi un model care reduce dimensiunile dispozitivului în buzunar. Astfel, dintr-un telefon de dimensiuni mici, acesta s-ar putea transforma într-unul de dimensiuni „normale”, prin extinderea ecranului pe verticală. Aceeași idee a stat și la baza modelelor Motorola RAZR și RAZR 5G, care au fost livrate în corpuri compacte.

Informațiile vin de la Evan Blass, care, împreună cu 91mobiles a publicat un articol în care descrie acest concept, fără să ofere însă și fotografii, așa cum ne-a obișnuit în ultimii câțiva ani.

Telefonul rulabil de la Motorola are numele de cod „Felix” și este în stadiile incipiente ale dezvoltării, deci va dura mai mult timp până când îl vom vedea pe piață. Se pare că acest tip de ecran va necesita un software dedicat, care să poată redimensiona aplicațiile în funcție de înălțimea ecranului. Se pare că există deja funcții în Android 12 pentru asta, dar până când se lansează modelul cu ecran rulabil al companiei, probabil că vom avea deja Android 13, sau poate chiar 14.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult