CarPlay de la Apple va permite plata la pompă direct de pe ecranul mașinii

04.07.2022
CarPlay de la Apple va permite plata la pompă direct de pe ecranul mașinii

Apple are planuri mari pentru sistemul CarPlay care asigură conectarea telefonului la mașini compatibile. Dacă până acum acesta era doar o mică extensie a telefonului, oferind pe ecranul mașinii câteva aplicații de navigație, redare de muzică și alte câteva funcții de bază, următoarea versiune de CarPlay va „transforma” întreaga mașină într-una inteligentă, permițând conectarea la toate ecranele acesteia. Una dintre funcțiile noi pe care noul CarPlay îl va permite este plata combustibilului direct de pe ecranul mașinii.

Aplicațiile compatibile cu noul CarPlay vor permite inclusiv plata pentru carburant

Noul CarPlay va fi un sistem complet pentru mașinile compatibile, care va extinde interfața Apple de pe ecranul de info-tainment central, pe toate celelalte ecrane conectate ale mașinii. Vorbim aici despre zona ceasurilor de pe bord, care a fost deja înlocuită de ecrane pe multe mașini noi, cât și alte ecrane secundare, toate putând afișa o interfață consistentă, produsă de Apple. De asemenea, aceasta va avea multe elemente personalizabile, atât di punct de vedere al informațiilor afișate, cât și din punct de vedere al design-ului.

Totuși, noul CarPlay va permite sistemului Apple să știe mai multe despre mașină, inclusiv dacă este la o benzinărie sau stație de încărcare și dacă aceasta alimentează în acel moment. Astfel, mașina va putea comunica direct cu pompa sau cu stația de încărcare electrică și va permite plata pentru combustibil direct de pe ecranul mașinii, fără să mai plătești la casă sau de pe smartphone.

Această integrare va porni în SUA, în lanțul de benzinării HF Sinclair. Totul va fi realizat prin intermediul aplicației dedicate a companiei, care va putea fi afișată și pe ecranul conectat la CarPlay. După alimentare, vei putea confirma plata direct din mașină și poți continua drumul, reducând astfel timpul petrecut la pompă sau la benzinărie.

Această funcționalitate va fi activată probabil după lansarea noului iOS 16 care aduce noul sistem îmbunătățit de conectare la mașini. Lansarea sistemului de operare este așteptată cândva în luna septembrie, în perioada anunțului noii generații de smartphone-uri apple, iPhone 14.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult