Detalii neoficiale despre seria Mate 50 de la Huawei: cel puțin trei modele cu procesor Snapdragon 8 Gen 1

25.08.2022
Detalii neoficiale despre seria Mate 50 de la  Huawei: cel puțin trei modele cu procesor Snapdragon 8 Gen 1

Huawei a confirmat existența seriei Mate 50 și a pus lansarea acestor modele cu fix o zi înaintea celei de la Apple pentru iPhone 14. Se pare că noul flagship de la Huawei va fi chiar mai bine dotat decât se credea inițial, întrucât a fost deja listat în baza de date 3C, unde apare cu un procesor nou, pe care nu l-am mai văzut pe dispozitivele companiei chineze până în prezent. Cu această ocazie, aflăm și alte informații interesante despre noile modele Mate 50.

Snapdragon 8 Gen 1 de pe telefoanele Mate 50 va fi în variantă fără 5G

Listarea 3C menționează trei modele separate pentru Huawei Mate 50. Vorbim despre un model standard, un Mate 50 Pro și un Mate 50 RS Porsche Design. Există și zvonuri despre un model Mate 50E, din gama mid-range superioară, însă acesta ar putea să întârzie puțin, întrucât nu se află în listarea inițială.

Toate cele trei modele beneficiază de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, în singura versiune a acestui procesor care nu folosește un modem compatibil cu rețele 5G. Restricțiile SUA asupra Huawei rămân active, iar asta înseamnă că vor fi limitate doar la tehnologii 4G. Listarea 3C menționează însă vitezele de încărcare, cu un maximum de 66W, la fel ca în cazul modelelor anterioare, deci nu vedem upgrade-uri spre putere de 100W sau mai mult, cum se întâmplă în cazul altor companii concurente.

Alte particularități ar fi faptul că modelele Mate 50 Pro și RS Porsche Design vor fi livrate cu ecrane cu notch în partea de sus, în timp ce Mate 50 va avea un ecran perforat cu o cameră forntală standard. Toate variantele au însă ecran cu margini curbate, nu drepte. Se zvonește și faptul că pe camera principală, Huawei ar urma să integreze un sistem de diafragmă variabilă, așa cum am văzut pe Galaxy S9 de la Samsung în urmă cu patru ani.

Toate informațiile despre seria Huawei Mate 50 vor veni pe cale oficială pe data de 6 septembrie.

sursa: GSM Arena, MyDrivers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News