Dacă deții această baterie externă Anker, trebuie neapărat să scapi de ea. Pericol de incendiu!

17.02.2023
Dacă deții această baterie externă Anker, trebuie neapărat să scapi de ea. Pericol de incendiu!

În ultimele câteva luni, producătorul de accesorii Anker s-a transformat dintr-un brand apreciat de mulți fani, datorită accesoriilor accesibile și de calitate, într-o companie pe care unii o evită. Totul a început atunci când compania a mințit în legătură cu stocarea înregistrărilor „locale” în cloud de pe camerele sale din gama Eufy, iar acum una dintre bateriile sale portabile foarte populare, prezintă risc de incendiu.

Anker avertizează clienții de pericol de incendiu cu modelul de baterie 535 PowerCore 20K

Anker a devenit cunoscută în special datorită bateriilor sale portabile ieftine, de capacitate mare și cu încărcare rapidă, dar modelul Anker 535 pare să fie unul pe care clienții ar trebui să îl evite. Cei care au deja această baterie ar trebui să caute o metodă de reciclare cât mai rapidă, întrucât compania avertizează clienții că aceasta este periculoasă.

Deja una dintre aceste baterii a făcut victime în SUA, fiind responsabilă pentru un incendiu în statul Maryland.

Din fericire, spre diferență de cazul Eufy, unde cu greu și-a recunoscut greșeala, Anker anunță clienții că le va returna banii pe baterie atât timp cât încă mai au chitanța sau o altă dovadă a plății.

anker 535

Anker a publicat și un ghid pentru cei care dețin această baterie externă:

  1. Opriți folosirea acestui dispozitiv
  2. Stocați dispozitivul într-un loc sigur
  3. Nu aruncați bateria la coșul de gunoi sau în coșul de reciclare
  4. Duceți bateria la un centru care se ocupă cu reciclarea de baterii cu litiu
  5. Apăsați aici pentru a cere banii înapoi pentru 535 Power Bank (PowerCore 20K) A1366

Acesta era una dintre cele mai mari baterii pe care Anker le vinde. Aceasta oferea capacitate de aproape 20.000 mAh (19.200, mai exact), și era vândută la un preț destul de mare, de peste 100 de euro. Accidentele cu astfel de dispozitive pot apărea din senin, deci dacă știți că aveți o astfel de baterie, nu ar trebui să ezitați să scăpați de ea, chiar dacă a fost scumpă și nu pare să preinte probleme.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult