Google Tensor G3, chipsetul Pixel 8, pare să dezamăgească în benchmark-uri neoficiale

07.06.2023
Google Tensor G3, chipsetul Pixel 8, pare să dezamăgească în benchmark-uri neoficiale

Oarecum predictibil, Tensor G3 – succesorul chipsetului cu performanțe asemănătoare Snapdragond 865,  rămâne la mare distanță de Snapdragon 8 Gen 3, următorul chipset pentru telefoane-flagship cu Android.

Potrivit zvonurilor, Tensor G3 include numeroase îmbunătățiri față de actualul model G2, însă acestea vizează mai degrabă elementele auxiliare, cum ar fi suport UFS 4.0 pentru compatibilitate cu cele mai rapide soluții de stocare Flash, un decodor/encoder video cu suport AV1 și rezoluție 8K, respectiv, mai multă putere pe partea de accelerare AI.

În schimb, Google Tensor G3 pare că va folosi nucleele ARM de anul trecut, ce-i drept, ajutate cu un proces de fabricație pe 4nm ceva mai eficient.

Google Tensor pixel 6

Potrivit rezultatelor benchmark neoficiale, Google Tensor G3 obține 1186 puncte în testul Geekbench 5 single-core și 3809 puncte în cel multi-core. Spre comparație, predecesorul G2 se înscria în zona de 1050/3150 de puncte. Astfel, aproape întreg sporul de performanță urmează să fie derivat din optimizări la nivel de micro-arhitectură și procesul de fabricație folosit, lipsind inovațiile reale așteptate de fanii Pixel.

În schimb, deficitul de performanță ar putea fi mai mult pe hârtie, Google stăpânind deja foarte bine partea de optimizare Android. În plus, un chipset nu chiar atât de puternic, dar foarte bine optimizat, ar putea face minuni în ce privește consumul bateriei.

La final, chiar dacă Tensor G3 nu va fi un competitor serios nici măcar pentru actuala generație Snapdragon 8 Gen 2, diferența va fi dată tot de Google și optimizările Android 14, asigurând că viitoarea serie Pixel poate livra un nivel de performanță (subiectiv) cel puțin comparabil alternativelor prezentate de Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult