Google critică atitudinea Samsung faţă de Android Wear

Google critică atitudinea Samsung faţă de Android Wear

Tensiunea între Samsung şi Google este ridicată din nou, de data aceasta motivul de ceartă fiind filozofia abordată de compania coreană în crearea primului său smartwatch Android Wear: Gear Live. The Information a dezvăluit că Larry Page şi Jay Y. Lee au avut o întâlnire privată în care CEO-ul Google a avut câteva plângeri referitoare la designul hardware-ului din noul smartwatch, cât şi la modul în care acesta a fost promovat.

Principalul motiv de supărare este faptul că Samsung Gear Live este în mare parte identic cu produsele mai vechi ale companiei din gama Galaxy Gear, care acum rulează software-ul proprietar Tizen. Nu avem informaţii despre o înţelegere între cele două companii referitoare la seria de produse Android Wear, însă Samsung nu pare să aibă niciun interes financiar sau de altă natură pentru a promova platforma Google peste platforma proprie.

Samsung Gear Live

Este destul de clar faptul că Samsung doreşte să migreze către Tizen în viitor, chiar dacă momentan planurile pentru debutul acestui sistem de operare pe telefoane mobile au fost decalate. În altă ordine de idei, dezvoltarea de hardware nou, dedicat Android Wear nu ar fi avut sens din punct de vedere economic şi vizual. În acest moment, atât ceasurile Samsung cu Android Wear, cât şi cele cu Tizen pot fi construite pe aceeaşi linie de producţie, iar toate toate dispozitivele companiei din această categorie sunt supuse aceloraşi reguli de design.

Nu este prima dată când cele două companii s-au ciocnit în astfel de discuţii. În trecut Google a criticat modul în care Samsung personalizează interfaţa Android şi faptul că dezvoltă aplicaţii pre-instalate care sunt menite să înlocuiască serviciile implicite din sistemul de operare. Probabil că astfel de discuţii vor avea loc multă vreme de acum înainte, până când (dacă) business-ul bazat pe produse Tizen al Samsung va depăşi în vânzări produsele companiei bazate pe Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult