Nokia a brevetat o baterie flexibilă care poate fi împăturită sau îndoită

Nokia a brevetat o baterie flexibilă care poate fi împăturită sau îndoită

Accesoriile inteligente nu prea au convins până acum deşi s-a vorbit mult despre ele, însă Glass, Galaxy Gear sau Smartwatch 2 deschid calea unor produse noi care vor deveni din ce în ce mai importante pentru producători. În aceste condiţii, nu este de mirare că zvonurile lansării unor astfel de produse au fost legate de numele tuturor producătorilor importanţi, iar brevetul Nokia pentru o baterie pliabilă nu face decât să alimenteze speculaţiilor conform cărora compania pregăteşte şi ea un ceas inteligent.

Brevetul, care a fost înaintat în luna martie a acestui an, prezintă designul unei baterii compusă din mai multe celule de mici dimensiuni. Conform specificaţiilor din brevet, tehnologia concepută de Nokia permite asamblarea unor baterii care pot fi îndoite pentru a încăpea în carcasa unui telefon cu carcasă atipică, pot fi împăturite pentru a ocupa spaţiu cu dimensiuni diferite fără a avea limitările modelelor plate disponibile astăzi sau pot fi incluse într-o carcasă flexibilă.

Astfel, bateria brevetată de Nokia ar putea încăpea atât în carcasa unui telefon cu o formă neobişnuită, economisind totodată volumul interior al carcasei acestuia, sau ar putea fi inclusă în cureaua unui ceas sau în alte materiale flexibile cu care cineva ar vrea să construiască un accesoriu inteligent.

Nokia nu este prima companie care încearcă să găsească tehnologii noi pentru alimentarea accesoriilor inteligente. Nu demult, LG a anunţat că a pus la punct o tehnologie pentru fabricarea bateriilor curbate, care este deja pusă la lucru în modelul G Flex, şi că va lansa baterii flexibile subţiri care vor putea fi răsucite sau împletite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News