Snapchat a anunţat Spectacles 3, ochelari cu cameră „premium” echipaţi cu două camere foto

14.08.2019
Snapchat a anunţat Spectacles 3, ochelari cu cameră „premium” echipaţi cu două camere foto

Snap Inc., compania din spatele reţelei de socializare Snapchat, a încercat în trecut să intre şi pe piaţa de hardware cu Spectacles, ochelari de soare echipaţi cu camere foto care înregistrează conţinut într-un format dedicat platformei sale online. Dacă primele două generaţii au fost gândite în special drept gadget-uri cool, pentru tineri, cea de-a treia variantă doreşte să schimbe puţin strategia, intrând pe piaţă cu un design şi un preţ… premium.

Compania a anunţat Spectacles de generaţia a treia, o serie de ochelari de soare care va fi limitată, în primul rând pentru că preţul său cu siguranţă va ţine departe mulţi dintre posibilii cumpărători, iar apoi pentru că nu vor fi la fel de multe unităţi disponibile precum în cazul Spectacles 1 şi 2.

Din punct de vedere hardware, Spectacles 3 renunţă la construcţia din plastic, caracteristică ochelarilor de soare şi adoptă o ramă din oţel inoxidabil. Snap Inc. spune că aceşti ochelari sunt gândiţi pentru a fi purtaţi toată ziua, fiind uşori şi mici, asigurând un nivel de confort ridicat. Aceştia sunt echipaţi acum cu două camere foto/video, vin într-o cutie care şi încarcă ochelarii, iar aceasta este acum echipată cu un port USB Type-C, pentru a putea fi încărcaţi cu un cablu şi un adaptor de priză pe care îl ai deja probabil cu tine.

Camerele au fost upgradate semnificativ faţă de generaţiile precedente. Prezenţa a două camere asigură posibilitatea de a realiza fotografii „3D”, practic fotografia fiind captată din două unghiuri simultan, iar aplicaţia Snapchat le poate combina pentru a realiza un efect de mişcare 3D. Desigur, pot fi realizate şi fotografii tradiţionale, cât şi înregistrări la rezoluţie HD (720p), însă de data asta la 60 de cadre pe secundă. Pentru captarea sunetului la o calitate mai bună, ochelarii beneficiază de patru microfoane. De asemenea, există acum două butoane de înregistrare, pe fiecare parte a ramei.

Spectacles 3 pot aplica acum şi filtre 3D asupra clipurilor înregistrate, aceleaşi pe care le găsim în aplicaţia Snapchat pentru realizarea de story-uri sau pentru trimiterea către contacte. Un dezavantaj al Spectacles 3 faţă de modelul Spectacles 2 este lipsa rezistenţei la apă. Cei care doresc o pereche de ochelari cu cameră care să poată fi folosiţi şi în piscină ar trebui să opteze pentru modelul mai vechi.

Cei care îşi doresc o pereche de Spectacles 3 vor avea de ales între două opţiuni de culoare: carbon black şi „mineral”, aceasta din urmă fiind mai degrabă un soi de „rose gold” de pe telefoane. Preţul la raft va fi de 380 de dolari americani (sau echivalentul în euro când şi dacă ajung în Europa), iar lansarea oficialăî va avea loc în luna noiembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult