Xiaomi Mi Band 1S va oferi monitorizare a pulsului la un preţ accesibil

06.07.2015
Xiaomi Mi Band 1S va oferi monitorizare a pulsului la un preţ accesibil

Xiaomi nu produce doar smartphone-uri pentru piaţa din China, ci are o întreagă divizie de accesorii, printre care şi brăţara de fitness Mi Band. Aceasta se remarcă în special prin preţul său infim faţă de cel al produselor concurente, iar o versiune îmbunătăţită pare să fie aproape gata de lansare, aceasta fiind surprinsă în imagini neoficiale. Deşi la prima vedere diferenţele sunt minore, există o adiţie care ar putea justifica upgrade-ul utilizatorilor de Mi Band.

Imaginile cu noul Mi Band 1S vin de la Comisia Naţională de Comunicaţii din Taiwan, care a primit pentru certificare un prototip al dispozitivului. Acesta păstrează forma versiunii iniţiale, oferind protecţie din aluminiu în partea superioară şi un corp din plastic. Conectorii de încărcare se află tot în partea de jos a dispozitivului, iar cureaua din caiciuc pare să păstreze aceleaşi proporţii. Este foarte posibil ca Mi Band 1S să fie compatibil cu accesoriile versiunii originale, caz în care cei care fac upgrade pot îşi păstra curelele colorate.

Foarte interesant este însă noul senzor de pe spatele dispozitivului. Este vorba despre un senzor pentru puls, care ar putea aduce noi aplicaţii ale brăţării. Mi Band este deja compatibil cu aplicaţiile Health de la Google şi Apple, iar aplicaţia proprietară Mi Fit oferă momentan doar informaţii despre somn, despre consumul de calorii pentru mers si alergat şi poate ţine evidenţa greutăţii utilizatorului. Cu ajutorul senzorului pentru puls vor putea fi realizate statistici mai precise pentru sporturi, iar monitorizarea pulsului ar putea fi folosit în aplicaţii medicale.

Momentan nu există informaţii despre preţul pentru Mi Band 1S, însă dacă Xiaomi păstrează tradiţia modelului original, noua brăţară va fi mult mai ieftină decât produsele concurenţei. Având în vedere că a ajuns în mâinile comisiilor de certificare, Mi Band 1S ar trebui să ajungă pe piaţă în viitorul foarte apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult