Google Maps îmbunătăţeşte modul de navigare non-auto, oferind sugestii de rute care evită străzile prost iluminate

05.12.2019
Google Maps îmbunătăţeşte modul de navigare non-auto, oferind sugestii de rute care evită străzile prost iluminate

Google Maps este una dintre cele mai populare soluţii pentru orientare în interiorul oraşelor, aplicaţia oferind detalii folositoare despre traseul şi punctualitatea mijloacelor de transport în comun, foarte utile pentru naveta zilnică.

Aplicaţia este constant îmbunătăţită, iar acum se pare că Google lucrează la introducere unui nou parametru în calcularea rutelor, care o va face mai sigură pentru persoanele care călătoresc noaptea.

Problematice mai ales pe timp de noapte, traseele străbătute pe jos sau cu bicicleta ar trebui să devină puţin mai sigure în viitorul apropiat.

Exceptând situaţiile în care te afli într-un loc familiar şi cunoşti deja cele mai bune străzi care te pot duce de la A la B fără să-ţi pui în pericol siguranţa, folosirea Google Maps pentru orientare poate fi riscantă, o rută aparent rapidă direcţionându-te pe străzi prost amenajate şi slab circulate de alţi pietoni, ceea ce în sine reprezintă un semnal de alarmă.
Începând cu versiunea 10.31.0 beta a aplicaţiei Google Maps, calcularea rutelor va ţine cont şi de „calitatea” traseului străbătut, favorizând străzile cu iluminare bună.

Deşi nu se ştie când va fi adăugată noua funcţionalitate în versiunea oficială Google Maps, investigaţiile făcute de membrii ai forumului XDA Developers asupra codului sursă prezent în ultima versiune Google Maps relevă modul în care Google abordează problema străzilor slab iluminate. Concret, aplicaţia ţine cont de un nou „safety layer” numit Lighting, implementat pe criterii precum vizibilitatea marcajelor aplicate pe asfalt, prezenţa unor sisteme bine întreţinute pentru iluminat stradal, respectiv absenţa parţială sau totală a acestora.

Este posibil şi ca noua funcţionalitate Google Maps să fie introdusă gradual, doar pentru anumite ţări, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă pe măsură ce şi oraşele altor ţări sunt incluse în baza de date.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult