Google pune interfaţa Android Auto direct pe ecranul dispozitivelor smartphone şi tablete, cu o condiţie

05.11.2019
Google pune interfaţa Android Auto direct pe ecranul dispozitivelor smartphone şi tablete, cu o condiţie

De acum, cei care nu deţin un autoturism compatibil Android Auto vor putea beneficia de interfaţa optimizată de Google şi aplicaţiile de Android utile la volan folosind smartphone-ul sau tableta, fixate într-un mod cât mai convenabil pe parbriz, sau în bordul maşinii.

Promisă încă de la conferinţa Google I/O 2019 ţinută în luna mai, interfaţa Android Auto poate fi adusă acum pe ecranul telefonului mobil instalând o aplicaţie gratuită din magazinul Google Play.

Inclusă deja în versiunea Android 10, funcţionalitatea Android Auto părea să aibă unele probleme, scurtătura folosită pentru activare dispărând sporadic din lista de aplicaţii pe dispozitivele actualizate la cea mai nouă versiune de Android. Noua aplicaţie dedicată pare să rezolve aceste neplăceri.

Cu aspect substanţial diferit celei standard, interfaţa Android Auto este optimizată pentru interacţiune mai simplă folosind mai puţine comenzi pe interfaţa touch şi introduce o paletă de culori personalizabilă, mai uşor de adaptat la designul maşinii tale. În modul de navigare, interfaţa poate afişa indicaţii vizuale pentru orientare în trafic chiar dacă folosim ecranul pentru accesarea altor aplicaţii de pe telefon. Selectarea unei destinaţi se poate face alegând dintr-o listă de trasee recente, sau folosind comanda vocală “Hey Google” pentru a indica locaţia dorită.

Cu nume complet Android Auto for phone screens, aplicaţia este disponibilă cu condiţia deţinerii unui smartphone sau tabletă echipată cu sistemul Android 10, fapt ce limitează sever accesul utilizatorilor de Android.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult