Uber lansează Uber Copter pentru curse în regim „ride-sharing” cu elicopterul

07.06.2019
Uber lansează Uber Copter pentru curse în regim „ride-sharing” cu elicopterul

Uber este serviciul cel mai bine cunoscut pentru serviciile sale de ride-sharing la nivel mondial, însă compania s-a dezvoltat în ultimii câţiva ani şi în alte direcţii. Avem Uber Eats pentru livrări la domiciliu şi Uber Freight pentru transporturi navale internaţionale, însă în curând, Uber va începe să ofere şi transport aerian. Primele curse cu Uber în aer vor fi realizate în New York, unde compania va porni Uber Copter, un serviciu care va asigura transfer rapid cu elicopterul între Manhattan şi Aeroportul JFK.

Noul Uber Copter nu va fi primul sau singurul astfel de serviciu. Există deja alte aplicaţii care asigură transport cu elicopterul, care erau la momentul lansării numite „Uber pentru elicoptere”, însă acum Uber Copter devine adevăratul „Uber pentru elicoptere”. Primele curse cu noul serviciu vor începe în luna iulie, iar preţurile nu vor fi deloc mici.

Rezervările pentru Uber Copter se pot face cu până la cinci zile în avans şi vor costa între 200 şi 225 dolari de persoană. De asemenea, serviciul nu va fi disponibil pentru oricine. Acesta va fi rezervat exclusiv utilizatorilor cu conturi Platinum sau Diamond din cadrul programului Uber Rewards. De asemenea, vor exista restricţii pentru numărul de persoane şi bagajele pe care le poţi lua în elicopter.

Până la cinci persoane vor putea să urce la un singur transport în Uber Copter, fiecare fiind limitat la o geantă mică şi o geantă de mână, asemeni liniilor aeriene low-cost. Spre diferenţă de avioane, în Uber Copter nu poţi plăti în plus pentru a veni cu un bagaj mai mare, pentru că spaţiul este limitat. Geanta de mână nu poate depăşi o greutate de 20 de kg.

Transferul cu Uber Copter între New York şi aeroportul JFK durează aproximativ jumătate de oră, fiind cea mai rapidă soluţie de transport între cele două puncte. Cu maşina poţi face minimum o oră dacă nu este trafic şi aproximativ două ore în trafic intens. De asemenea, cu trenul cursa durează între 50 şi 75 de minute.

Uber Copter pare însă să fie o soluţie pentru cei care sunt dispuşi să plătească în plus pentru a salva timp. Acest serviciu are deja un competitor în New York, Blade, care are preţuri care pornesc de la 195 de dolari per cursă. Această companie a avut însă probleme de curând, când unul dintre elicopterele sale s-a prăbuşit în râul Hudson. Elicopterul nu avea pasageri la bord, iar pilotul a scăpat nevătămat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult