Mercedes experimentează cu faruri inteligente care proiectează imagini pe suprafaţa drumului

07.03.2018
Mercedes experimentează cu faruri inteligente care proiectează imagini pe suprafaţa drumului

Deocamdată, rezervate doar pentru cele mai avansate modele de autoturisme Mercedes-Maybach S-Class, noile faruri ar putea ajuta şi ceilalţi participanţi la trafic, reducând în mod selectiv lumina emisă pentru a nu incomoda şoferii care vin din sens opus.

Departe de a reprezenta un produs revoluţionar, noile faruri împrumută din tehnologia videoproiectoarelor, punând în faţa diodei LED un chip de tip DLP sau LCD, cu rezoluţie de aproximativ 2 milioane pixeli. Practic, vehiculele echipate cu această tehnologie vor putea proiecta pe suprafaţa drumului imagini la rezoluţie HD, cum ar mesaje de avertizare sau viteza de deplasare.

Sistemul de proiecţie poate folosi şi la iluminarea selectivă a drumului, computerul de bord adaptând în timp real luminozitatea pe baza informaţiilor furnizate de senzori externi şi hărţile pentru navigare GPS. Spre exemplu, farurile vor putea proiecta alerte vizuale care să evidenţieze pietonii aflaţi pe marginea drumului, simboluri pentru semnele de circulaţie din intersecţii şi alte alerte afişate de obicei pe ecranul unui navigator GPS.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult