Toyota va include funcţie de parcare automată şi oprirea motorului pentru toate modelele noi de vehicule

14.06.2019
Toyota va include funcţie de parcare automată şi oprirea motorului pentru toate modelele noi de vehicule

Producătorii auto sunt prinşi într-o veritabilă cursă pentru includerea cât mai multor tehnologii Smart pe vehiculele din portofoliu, începând cu asistenţă la frânarea de urgenţă, păstrarea benzii de circulaţie şi până la navigare în mod complet autonom. Una dintre cele mai stresante manevre, mai ales pentru şoferii începători, parcarea vehiculului este pe cale să fie complet automatizată pentru maşinile Toyota.

Începând cu anul 2020, Toyota anunţă că va include sistem pentru parcare automată, oprirea motorului şi imobilizarea vehicului pentru toate modelele nou lansate. Spre exemplu, dacă un vehicul este uitat cu motorul pornit pentru o lungă perioadă pornit, computerul de bord va şti să oprească motorul pentru a economisi combustibil şi evita situaţii periculoase, cum ar fi riscul de asfixiere cu monoxid de carbon, în eventualitatea în care gazele de eşapament emanate de vehiculul parcat în garaj ajung să fie aspirate în sistemul de ventilaţie al locuinţei.

Însă cea mai utilă ar putea fi modul de parcare automată. Folositoare mai ales în situaţii mai puţin înghesuite, funcţia de parcare automată ar putea spori în mod sesizabil confortul de zi cu zi la folosirea maşinilor Toyota. Statistic, parcarea vehiculului este unul dintre cele mai vulnerabile momente, majoritatea vehiculelor acumulând de-a lungul duratei de viaţă zgârieturi mai mari sau mai mici care nu sunt deloc ieftin de remediat. Însă Toyota speră să adreseze mai ales partea de siguranţă, parcările efectuate imprudent fiind la originea destulor accidente cu urmări tragice.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult