Apple are probleme cu stocurile de iPhone din cauza Coronavirus. Scade proiecţiile de încasări pentru trimestrul în curs

18.02.2020
Apple are probleme cu stocurile de iPhone din cauza Coronavirus. Scade proiecţiile de încasări pentru trimestrul în curs

Problemele cauzate de Coronavirus în China afectează afacerile companiilor din întreaga lume. Fabricile care produc dispozitive Apple precum iPhone-uri sau căşti AirPods au fost închise pentru câteva săptămâni, iar partenerii companiei din China precum Foxconn abia acum încep să înceapă să lucreze din nou, dar la o capacitate reduse. În urma acestor evenimente, Apple şi-a informat investitorii că nu va putea să îndeplinească ţintele de venituri pentru trimestrul 2 fiscal, care se încheie pe 31 martie.

Conform reprezentanţilor Apple, fabricile au început să îşi reia activitatea, dar producţia rezultată este mai mică decât se aşteptau iniţial, iar întoarcerea la capacitate maximă va dura mai mult decât era iniţial proiectat. În consecinţă, stocurile de iPhone-uri vor fi afectate la nivel global, livrările urmând să întârzie în următoarele câteva săptămâni. În acelaşi timp, compania spune că prioritatea este „sănătoatea persoanelor care ne ajută să facem aceste produse”.

În acelaşi timp, magazinele Apple din China au fost închise în ultimele săptămâni, iar acum au fost deschise cu orar de funcţionare redus. Astfel, vânzările din China au scăzut semnificativ, un alt motiv pentru care veniturile Apple vor fi reduse.

Iniţial, când epidemia de Coronavirus a început să afecteze producţia, Apple a scăzut proiecţiile de încasări pentru  T2 2020 între 63 şi 67 miliarde de dolari. Se pare însă că în urma evenimentelor recente, compania nu va reuşi să atingă nici limita inferioară de 63 de miliarde de dolari.

Surprinzător este însă faptul că acest anunţ nu a dus la scăderea valorii acţiunilor Apple la bursă. La închiderea bursei, compania a reuşit chiar să câştige 8 cenţi faţă de ziua precedentă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult