Camere foto Samsung cu LCD frontal, pentru autoportrete perfecte

14.08.2009
Camere foto Samsung cu LCD frontal, pentru autoportrete perfecte

Se pare că cineva a intins urechea spre utilizatorii reţelelor de socializare de pe Internet şi aşa au apărut camerele foto Samsung ST550 şi ST500. Autoportretele au fost dintotdeauna dificile, chiar şi cu telefoanele mobile dotate cu „oglindă”, iar camera frontală nu prea este făcută pentru fotografii. Samsung a venit cu o soluţie destul de ingenioasă: ecranul LCD frontal pentru camerele foto compacte. Primele două modele dotate cu două ecrane sunt ST550 şi ST500 şi se controlează cu un număr minim de butoane. Afişajele de pe spatele aparatele sunt sensibile la atingere.

Samsung ST550

Cu excepţia diagonalei ecranului şi a greutăţii, cele două camere de la Samsung sunt identice. În faţa senzorului de 12.2 MP stă un obiectiv cu zoom optic 4,6x şi lentile Schneider KREUZNACH. Valorile ISO pornesc de la 80 şi ajung la 3200, posibil cu o reducere a rezoluţiei. Dacă ST500 are un ecran de 3” sensibil la atingere şi cu o rezoluţie obişnuită, modelul mai scump oferă o diagonală de 3.5” şi rezoluţie foarte înaltă. Afişajul frontal are o diagonală de doar 1.5”, însă vine cu mai multe funcţii decât cea de autoportret. În mod normal el va afişa câteva informaţii legate de setările camerei (activarea blitz-ului sau a modului macro). Pentru a capta atenţia copiilor mici, pe ecran va rula o animaţie cu culori vii, iar atunci când este apăsat pe jumătate declanşatorul, va fi afişată o faţă zâmbitoare. Nu uităm să menţionăm faptul că cele două camere pot filma la rezoluţie 1280×720 cu până la 30 fps, pentru compresie fiind folosit codec-ul H.264.

Ecranul de 3.5

Ecranele touchscreen ale camerelor vin împreună cu o serie de funcţii inteligente, cum ar fi focalizarea prin selectarea zonei de pe ecran şi recunoaşterea gesturilor. Butoanele fizice sunt situate pe latura superioară. Pentru stabilizarea imaginii, Samsung a oferit un sistem dual, optic şi digital. Singura problemă pe care am putea-o întrevedea cu modelele ST550 şi ST500 este pornirea accidentală a ecranului frontal. El este activat printr-o simplă atingere şi aparatul intră automat în modul portret. Problema este că afişajul central este destul de aproape de latura aparatului şi poate fi atins atunci când camera este ţinută în mod normal în mână. Samsung ST550 şi ST500 vor fi disponibile spre sfârşitul acestei luni, preţurile estimative fiind de 350 € şi respectiv 300 €.

Samsung ST500

Urmărește Go4IT.ro pe Google News