100W prin USB, încărcătorul universal are specificaţii finale

23.07.2012
100W prin USB, încărcătorul universal are specificaţii finale

Începute în luna august a anului trecut, discuţiile din cadrul USB Promoter Group au ajuns la un bun sfârşit, grupul de lucru anunţând definitivarea unor specificaţii care ne vor permite utilizarea conexiunilor USB ca unică metodă de încărcare a terminalelor, tabletelor şi laptopurilor.

În prezent, standardele USB 1.0/2.0 şi USB 3.0 permit alimentarea unor echipamente care necesită o tensiune maximă de 5V (+/- 5%) şi un curent maxim de 500, respectiv 900mAh, în timp ce specificaţiile USB referitoare strict la încărcare oferă un maxim de 5A.

Conform noilor specificaţii adoptate de USB Promoter Group, standardul USB va permite definirea unor profiluri de alimentare şi încărcare care păstrează limita de 5 amperi dar oferă şi tensiuni de alimentare mai mari. Cele cinci profiluri specificate sunt:

  • Profil 1: 5V la 2A
  • Profil 2: 5V la 2A, 12V la 1,5A.
  • Profil 3: 5V la 2A, 12V la 3A.
  • Profil 4: 5V la 2A, 12V la 3A şi 20V la 3A.
  • Profil 5: 5V la 2A, 12V la 5A şi 20V la 5A.

După cum se remarcă, cel mai puternic dintre aceste profiluri va permite alimentarea unor echipamente cu un consum de până la 100W, ceea ce facilitează încărcarea laptopurilor sau alimentarea monitoarelor şi imprimantelor.

Cablurile actuale USB nu vor permite transmiterea unor tensiuni atât de mari, însă acestea îşi vor păstra compatibilitatea pentru date şi alimentarea echipamentelor USB actuale. Odată devenit realitate, noile specificaţii USB vor putea elimina multe din actualele alimentatoare şi încărcătoare cu un conector unic universal. După ce noul standard va intra în casele noastre, un hub USB modern va permite alimentarea tuturor echipamentelor cu baterie şi alimentarea multor periferice sau accesorii cu consum mare fără a mai ne încurca de cabluri şi alimentatoare pentru fiecare în parte.

hub USB universal

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News