Apple îşi va dota dispozitivele mobile cu panouri solare

28.05.2008
Apple îşi va dota dispozitivele mobile cu panouri solare

Întotdeauna aspectul produselor a fost un principiu important pentru Apple. Dacă o funcţie atenta la desenul gândit de designeri, Apple prefera să renunţe la ea decât să afecteze imaginea produsului respectiv. Aşa se face că Apple caută în continuare modalităţi de implementare a tehnologiilor moderne în aşa fel încât să nu facă niciun compromis care să scadă atractivitatea produselor sale. Iar implementarea – pe viitor – a panourilor solare în dispozitivele mobile Apple este un foarte bun exemplu în acest sens.

Faptul că Apple lucrează în prezent la panouri solare care să crească viaţa bateriilor pentru iPhone, MacBook şi alte dispozitive mobile, nu este neapărat o ştire de ultimă oră, deşi merită atenţia pasionaţilor de tehnologie. Însă modalitatea pe care Apple a gândit-o pentru implementarea panourilor solare este cu adevărat interesantă.

Spre deosebire de alţi producători care au luat în calcul plasarea acestor panouri solare pe una din laturile dispozitivelor, Apple s-a gândit să le introducă în interiorul produselor sale. Mai exact în spatele ecranul LCD. În acest fel, lumina absorbită de LCD va fi utilizată de panourile solare pentru susţinerea bateriei.

Nu este foarte clar însă care va fi sporul real de eficienţă a bateriei pe care panourile solare plasate în spatele LCD-urilor îl va aduce. Se ştie că, la ora actuală, cele mai eficiente panouri solare îmbunătăţesc durata de viaţă a bateriei cu maxim 23%.

MacBook Air

Urmărește Go4IT.ro pe Google News