Apple scoate iPod Touch din ofertă, după 20 ani de istorie

11.05.2022
Apple scoate iPod Touch din ofertă, după 20 ani de istorie

Apărut ca un MP3 Player elegant, iPod Touch a devenit în anii săi de apus un mini-iPhone, dar cu baterie mai mică și fără capabilități de telefonie. În mod inevitabil, acest gen de produs a căzut în irelevanță, odată ce utilizatorii au descoperit că pot face același lucru și cu iPhone-ul, fără a căra încă un gadget în buzunar.

Dacă ar fi să alegem un singur lucru care a pus capăt erei media playerelor dedicate, acela ar fi popularizarea serviciilor pentru streaming de melodii, care au făcut practic inutilă păstrarea acestora în memoria locală a dispozitivului. Doar că, acest plan nu funcționează cu iPod Touch, gadgetul prevăzut doar cu conexiune Wi-Fi pierzând accesul la serviciul de muzică preferat de îndată ce ai părăsit raza conexiunii Wi-Fi, iar descărcarea prealabilă a melodiilor preferate în memoria locală devine rapid o corvoadă de care ai prefera mai degrabă să te lipsești. Și cum poți avea toată muzica de care ai nevoie cu orice iPhone setat cu o conexiune de date mobile, iPod Touch a ajuns în sertarul cu vechituri și acolo a rămas.

Apple precizează că nostalgicii pot încă să comande cel mai recent model iPod Touch, până la epuizarea stocurilor rămase în magazine. Totuși, ambiția de a avea un mini-iPhone 4 fără slot pentru cartelă SIM rămâne la fel de costisitoare, modelul iPod Touch cu dotări de bază constând 199 dolari, în echiparea cu 32GB memorie neexpandabilă. Mai departe, upgrade-ul la versiunea „utilizabilă” cu 128GB memorie adaugă 100 dolari la prețul de achiziție, dublarea suplimentară a capacității de stocare dublând și prețul, până la 399 dolari.

Prezentat prima dată în anul 2007, iPod Touch a fost multă vreme privit ca un veritabil accesoriu de modă, care nu trebuia să lipsească unui pasionat de muzică. Între timp, apariția iPhone și în cele din urmă „democratizarea” smartphone-ului, mai puternic și suficient de ieftin încât oricine îl poate avea, a lăsat permanent în dezavantaj accesoriul dedicat pentru muzică. Apple a încercat pentru o vreme să reducă din dezavantaje, adăugând camere foto (față/spate). La final, iPod Touch a rămas doar ca un mini-smartphone cu funcționalitate sever limitată, pe care nimeni în toate mințile nu ar vrea să plătească prețul cerut de Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult