ASUS pregăteşte un smartwatch cu preţ redus pentru luna septembrie

ASUS pregăteşte un smartwatch cu preţ redus pentru luna septembrie

Atunci când a prezentat pentru prima oară platforma software Android Wear, Google a anunţat şi o serie de parteneri care vor lansa ceasuri inteligente motorizate de aceasta. Unii dintre aceştia deja şi-au prezentat primele produse, alţii sunt încă în etapa dezvoltării lor, însă este îmbucurător că măcar unul dintre aceşti producători va ataca şi problema preţului cam ridicat al acestor accesorii.

ASUS a anunţat încă din luna martie a acestui an că intenţionează să lanseze un smartwatch, compania afirmând la acea vreme că încearcă să dezvolte o interfaţă cu o ergonomie mai bună. Anunţarea ulterioară a platformei Android Wear se pare ca i-a simplificat munca, surse din industrie afirmând că ASUS se pregăteşte să lanseze primul său ceas inteligent undeva în cursul ultimelor patru luni din acest an.

Vestea cea bună este că ASUS va ataca piaţa cu cost scăzut, viitorul produs urmând să aibă un preţ între 99 şi 149 de dolari. Bucurându-se deja de succes pe piaţa tabletelor cu cost scăzut, ASUS se pare că vrea să fructifice experienţa acumulată în acest segment de piaţă şi să lanseze un produs care să coste mai puţin decât modelele cunoscute de la Samsung, Sony sau LG.

Detaliile despre viitorul produs sunt firave, singura specificaţie vehiculată fiind utilizarea unui ecran AMOLED. Conform surselor citate de TechCrunch, ceasul inteligent ASUS şi-ar putea face debutul cel mai devreme în luna septembrie a acestui an, iar această veste este bună pentru cei care şi-au dorit un astfel de accesoriu, dar au fost demoralizaţi de preţurile cam piperate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News