Când se va lansa headset-ul Apple Vision Pro și la ce preț va fi disponibil

27.12.2023
Când se va lansa headset-ul Apple Vision Pro și la ce preț va fi disponibil

Apple se pregătește să lanseze pe piață cel mai recent produs al său, Vision Pro, un headset de realitate mixtă. Anunțat în cadrul Conferinței Mondiale pentru Dezvoltatori Apple (WWDC) din 2023, headset-ul Vision Pro a stârnit un val de entuziasm în rândul pasionaților de tehnologie. Cu un preț anunțat de 3.499 dolari (aproximativ 15.700 RON), Vision Pro promite să fie unul dintre cele mai avansate, dar și costisitoare, produse lansate de Apple.

Conform ultimelor rapoarte, producția headsetului Vision Pro a fost accelerată în China, iar primele unități ar putea fi gata pentru livrare începând cu ianuarie 2024. Un tipster cunoscut în domeniul tech a precizat într-o postare faptul că Vision Pro ar putea ajunge pe rafturile magazinelor până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lui februarie 2024, mult mai devreme decât data anunțată inițial de Apple.

Apple vede Vision Pro ca fiind cel mai important produs al anului viitor

Vision Pro este recunoscut de companie ca „cel mai important produs al lui 2024” pentru Apple, cu o estimare de aproximativ 500.000 de unități vândute în 2024. Astfel, dispozitivele sunt în pragul de producție și ar urma să fie expediate în începând cu prima săptămână a lui ianuarie 2024. Apple se pregătește și pentru lansare, instruindu-și angajații din magazine cum să opereze noul headset Vision Pro.

Dispozitivul va fi disponibil inițial doar pentru clienții din SUA, urmând să fie lansat ulterior în mai multe țări. Vision Pro, descris ca un „computer spațial”, permite utilizatorilor să interacționeze cu o interfață virtuală suprapusă peste lumea reală.

Funcționând pe sistemul de operare visionOS, headsetul va putea fi controlat prin ochi, mâini și voce, având un sistem dual de afișaj cu rezoluție ultra-înaltă. Prevăzut pentru divertisment, dar și pentru muncă, Vision Pro va include propriul său App Store, oferind o gamă largă de aplicații pentru utilizatori. De asemenea, headsetul va putea fi folosit fie conectat la o sursă de alimentare, fie cu un pachet de baterii extern pentru o experiență mai liberă, oferind până la două ore de funcționare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult