Căștile AirPods Pro 2, reclamate pentru probleme cu desincronizarea audio și volum inconsistent

13.10.2022
Căștile AirPods Pro 2, reclamate pentru probleme cu desincronizarea audio și volum inconsistent

Lansate în urmă cu doar o lună, căștile AirPods Pro 2 au captat deja atenție nedorită din pricina unui bug care solicita „înlocuirea bateriilor” reîncărcabile și nedetașabile. Mai nou, utilizatorii reclamă și probleme cu sincronizarea audio între cele două căști.

Prima problemă pare că a pornit de la integrarea cu serviciul Find My, util pentru recuperarea căștilor căzute accidental din ureche, inginerii Apple considerând că este suficient să preia în mod copy/paste firmware-ul dezvoltat deja pentru accesoriul AirTag, adăugând doar modificările relevante pentru produsul AirPods 2. Rezultatul, noile căști Apple sunt confundate de aplicația Find My cu simple Air Tag-uri, solicitând în mod eronat înlocuirea fizică a acumulatorilor care necesită doar reîncărcare.

Însă a doua problemă pare ceva mai complexă, manifestându-se prin desincronizarea sunetului redat între căștile pentru urechea stânga-dreaptă. Totodată, cumpărătorii transformați în grup de testare beta reclamă și probleme cu modificarea aleatorie a volumului sonor, în funcție de conținutul redat. Astfel, unele porțiuni ale melodiilor ascultate se aud mai tare decât ar trebui, sau mai încet.

În mod evident de natură firmware, problema pare să aibă legătură cu tehnologia Noise Canceling, simptomele reclamate dispărând dacă funcția ANC este lăsată oprită.

Actualizarea la cea mai recentă versiune de iOS nu pare să rezolve problema, indicând drept sursă a problemelor chiar firmware-ul AirPods Pro 2. Momentan, Apple nu oferă un remediu oficial pentru problemele semnalate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult