“Cetăţeanul” verde

21.05.2007
“Cetăţeanul” verde

Folosirea surselor de energie alternative sau neconvenţionale a devenit o necesitate, mai ales acum când efectul de seră îşi face simţită prezenţa tot mai dramatic. Singura problemă întâlnită la dispozitivele cu surse de alimentare alternative este designul anevoios şi lipsit de bun gust.

Citizen Alterna Eco-Drive VO10-6576H

Nu înteleg de ce un astfel de dispozitiv “trebuie” să fie urât şi de ce nu se încearcă adoptarea unei linii de design care să atragă publicul, nu să îl îndepărteze? Ceasul Citizen Alterna Eco-Drive VO10-6576H nu face nici el excepţie. Cu toate că beneficiază de o baterie solară capabilă să îl ţină în viaţă timp de cinci ani, designul este unul normal, chiar urât. Ceasul nu iese în evidenţă doar prin sistemul “verde” de alimentare, dar şi prin autoreglarea relizată prin intermediul undelor radio.

Citizen Alterna Eco-Drive VO10-6576H

Producătorii ne aduc la cunoştinţă că acesta poate avea o abatere de +/- 15 secunde la o lună, dar se poate autosincroniza cu ora exactă a regiunii în care se află dacă există un emiţător radio dedicat acestui proces. Ceasul Citizen este ralizat din aluminiu, are o greutate de 104 g, o grosime de 10,2 mm şi un preţ de 319$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News