Galaxy Buds2 Pro poate acum înregistra sunet la 360 de grade pentru filmările de pe telefon

13.01.2023
Galaxy Buds2 Pro poate acum înregistra sunet la 360 de grade pentru filmările de pe telefon

Când am testat Galaxy Buds2 Pro de la Samsung, am menționat faptul că pentru a beneficia de toate funcțiile avansate ale căștilor, acestea vor trebui folosite cu un telefon Galaxy, de preferat din seriile S sau Fold, care beneficiază de codec-urile avansate pe Bluetooth. Acest lucru înseamnă că nu are foarte mult sens să cumperi aceste căști pentru alte telefoane, produse de alte companii, dar și că experiența pe modele Samsung este superioară altor căști „universale”. Samsung a lansat un nou update de software pentru Galaxy Buds2 Pro, care adaugă o funcție nouă pentru înregistrări video, din nou exclusivă telefoanelor Samsung.

Noua funcție Galaxy Buds2 Pro este compatibilă doar cu telefoanele de top de la Samsung

Cel mai nou update pentru Galaxy Buds2 Pro, care este realizat prin aplicația dedicată pentru wearables de la Samsung, permite captarea sunetului într-un mod natural atunci când înregistrezi video cu telefonul. Practic, pot fi folosite microfoanele pentru voce, alături de cele folosite pentru anularea zgomotului ambiental, pentru a capta sunetul la 360 de grade în jurul utilizatorului. Astfel, poți avea sunet „3D” în clipurile înregistrate cu telefonul, oferind celor care urmăresc clipul senzația că sunt în acel loc, atunci când redau clipul cu o pereche de căști sau pe un sistem audio performant.

Noua funcție de captare a sunetului folosește protocolul Bluetooth LE Audio, care permite înregistrarea binaurală a sunetului. Singurele modele de smartphone-uri Samsung cu compatibilitate cu acest standard sunt momentan Galaxy Z Flip4 și Fold4, dar cu siguranță și Galaxy S23 va integra tehnologie similară.

Update-ul va veni „progresiv” către căștile utilizatorilor, deci dacă nu l-ați primit deja, cu siguranță îl veți primi în următoarele câteva zile. Ceasurile din seriile Galaxy Watch4 și Watch5 primesc de asemenea funcții noi de control de la distanță al camerei de pe telefon. Aceasta permite modelului Watch4 Classic să rotească rama din jurul ecranului pentru zoom. Celelalte modele folosesc touch pentru aceeași funcție.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult