Galaxy Watch va alerta utilizatorii care ar putea suferi de probleme cardiace

09.05.2023
Galaxy Watch va alerta utilizatorii care ar putea suferi de probleme cardiace

La fel ca rivalul Apple Watch, Galaxy Watch își va putea avertiza utilizatorii la detectarea anomaliilor de ritm cardiac ce ar putea indica probleme de sănătate mai grave.

Senzorul pentru puls din accesoriile Galaxy Watch va primi o funcţie de monitorizare suplimentară, utilizatorul urmând să fie atenţionat atunci când ritmul cardiac va fi considerat neregulat, şi deci periculos. Aprobată deja de autoritatea americană FDA , noua funcție transformă smartwatch-ul Samsung într-un dispozitiv medical, care poate fi folosit la detectarea aritmiilor cardiage folosind senzorul ECG încorporat.

Funcția este concepută pentru a anunța un utilizator dacă detectează semne de fibrilație atrială, care este un tip de aritmie. Motivul pentru includerea acestei caracteristici este acela că fibrilația atrială poate fi un indicator al altor probleme cardiace potențial mai grave.

Utilizatorii Galaxy Watch 5 puteau deja să folosească senzorul EKG pentru obținerea unui grafic al pulsului, asemănător celui generat de aparate medicale dedicate. Dispozitivul mai include și o funcție HR Alert, care alertează utilizatorii dacă pulsul măsurat este la un nivel prea mici sau prea mare timp îndelungat.

Funcția pentru detectarea aritmiilor cardiace va fi disponibilă utilizatorilor Galaxy Watch 4 și 5 în urma unei actualizări firmware. Cel mai probabil, aceasta va fi inclusă cu actualizarea One UI 5 Watch, așteptată în a doua parte a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult