GPS de mână pentru pietoni

01.09.2008
GPS de mână pentru pietoni

Nu există nicio regulă care să spună că sistemele de navigaţie sunt doar pentru maşini. La fel de uşor, acestea pot fi utile şi pietonilor. Cât de uşor pot fi folosite însă, depinde de forma pe care sistemele de navigare pentru pietoni o iau. Dacă este ceva în genul celui de mai jos, s-ar putea dovedi foarte practică.

GPS

Conceptul nebotezat încă este de fapt un fel de brăţară expandabilă care joacă două roluri. În poziţia închis este un player MP3 cu toate butoanele necesare unui astfel de dispozitiv. Când se deschide, îşi face apariţia un ecran pe care sunt afişate hărţile şi restul informaţiilor corespunzătoare sistemului de navigaţie. Probabil ecranul are funcţii touch, iar un dreptaci, de exemplu, îl va ţine la mâna stângă şi va apela comenzile cu dreapta.

GPS

Faptul că se ţine la mână, se poate dovedi foarte practic pentru un GPS utilizat de pietoni. Practic, întorci mâna ca şi cum te-ai uita la ceas şi vezi hărţile. Acum depinde şi cât de bun e sistemul de deschidere şi ecranul. O implementare defectuoasă ar putea compromite întregul disopzitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News