Krüger&Matz lansează Classic, un smartwatch accesibil pentru piaţa din România

03.02.2015
Krüger&Matz lansează Classic, un smartwatch accesibil pentru piaţa din România

Krüger & Matz, brandul polonez de IT&C recent intrat pe piaţa locală cu echipamente audio şi telefoane mobile lansează Classic SmartWatch, primul dispozitiv de purtat din oferta companiei.

Classic poate fi sincronizat cu orice smartphone echipat minim cu versiunea Android 4.3 sau iOS 7, aplicaţia SmartWear oferind acces permanent la notificări şi control asupra celor mai importante funcţii ale smartphone-ului. Creat pentru utilizatorii activi de gadget-uri, SmartWatch Classic foloseşte o configuraţie cu procesor Aster MediaTek MT2502, sistem de operare LinkItem Linux şi conexiune Bluetooth 4.0 Low Energy. Informaţiile sunt afişate pe un ecran de 1.6˝ cu rezoluţie 240×240, prevăzut cu interfaţă touch. Acumulatorul intern de 315mAh promite până la două zile timp de utilizare normală, sau mai multe zile de funcţionare în standby, fără Bluetooth activat.

Krüger & Matz Classic SmartWatch

Dispozitivul este recomandat pentru situaţiile în care utilizatorul nu poate răspunde la telefon, de exemplu atunci când conduce. Totodată, noul smartwatch poate funcţiona şi ca telefon mobil, microfonul şi difuzorul încorporat permiţând preluarea apelurilor telefonice. Mai mult, importând lista de contacte din telefon în Classic SmartWatch, utilizatorul poate să aleagă direct din listă numărul pe care doreşte să-l apeleze sau poate să îl formeze manual. O altă funcţie utilă este cea pentru trimiterea de mesaje email şi SMS, folosind template-urile de mesaje existente. Nu lipsesc nici funcţiile pentru controlarea directă de la încheietura mâinii a player-ului media şi camera de pe telefonul mobil.

Classic SmartWatch  include sistem de alerte care informează posesorul când se pierde conexiunea Bluetooth, prevenind rătăcirea telefonului mobil. O altă funcţie importantă este Find My Device, care localizează un telefon sau un smartwatch pierdut – fie smartphone-ul trimite un mesaj către smartwatch cu ajutorul aplicaţiei, fie invers.

Oferit într-o carcasă de grafit prevăzută cu o curea neagră de silicon, Krüger&Matz Classic SmartWatch poate fi personalizat alegând între patru feţe de schimb, pe placul atât celor care preferă un look clasic, cât şi adepţii stilului sport. Certificat IP67, dispozitivul este rezistent la praf şi apă, permiţând scufundarea până la adâncimea de un metru.

Preţul recomandat de producător pentru Classic SmartWatch este de 399 lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult