Lenovo prezintă Glasses T1, primii ochelari AR care nu arată ciudat și funcționează cu orice smartphone

04.09.2022
Lenovo prezintă Glasses T1, primii ochelari AR care nu arată ciudat și funcționează cu orice smartphone

Lenovo, unul dintre marii producători hardware care nu dispune și nici nu are planuri imediate pentru dezvoltarea propriului ecosistem de conținut AR/VR, dezvăluie Glasses T1, ochelari de realitate augmentată care pot fi cuplați cu orice smartphone Android, iOS și chiar PC-uri Windows.

Noul gadget poate trece foarte ușor drept o pereche oarecare de ochelari de soare, mai nimic dând de gol tehnologia avansată ascunsă imediat în spatele lentilelor fumurii.

Pornind cu funcțile de bază, poți folosii noul accesoriu pentru a urmări clipuri video ca și cum ai avea în fața ta un ecran de mari dimensiuni, Lenovo selectând un ecran micro-OLED cu rată de refresh la 60Hz. Rezoluția nativă nu este precizată, dar pentru conținut video acest aspect oricum nu contează foarte mult, mai importantă fiind rata de contrast practic nelimitată, specifică tehnologiei OLED.

Folosit împreună cu o aplicație sau serviciu AR compatibil, ochelarii pot suprapune diverse obiecte virtuale, care par să plutească în câmpul tău vizual, eventual, armonizate cu spațiul fizic al încăperii în care te afli.

Vestea mai puțin bună este că, la fel ca alte accesorii AR puțin costisitoare, ecranul OLED acoperă doar parțial câmpul vizual observat prin lentilele ochelarilor. Nefiind vorba de un ecran OLED complet transparent, soluția tehnică este mai degrabă un compromis necesar, Lenovo Glasses T1 apărând în primul rând și ca ochelari de soare.

Cel puțin cu software-ul experimental dezvoltat de Lenovo special pentru demonstrarea capabilităților AR, interacțiunea cu lumea virtuală se face cu interfața touch a telefonului, setată pentru a emula funcționalitatea unui trackpad.

Lenovo speră să vândă accesoriul Glasses T1 la prețul de 500 dolari, considerabil sub prețul de 750 dolari solicitat în magazinele din China pentru rivalul Oppo Air Glass. Dacă totul decurge conform planului, accesoriul Lenovo Glasses T1 va putea fi comandat anul viitor și din afara Chinei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult