Oppo anunță Air Glass, un monoclu smart de „realitate asistată” care se poate atașa pe o ramă de ochelari. FOTO/VIDEO

14.12.2021

Oppo a anunțat în cadrul evenimentului INNO Days primul său dispozitiv de realitate „asistată” (aR), care pare să fie foarte mult inspirat de Google Glass, proiectul de acum 10 ani al gigantului online. Numele acestui „monoclu inteligent” este Oppo Air Glass. Acesta poate fi atașat de o pereche de ochelari speciali și poate oferi utilizatorului informații rapide, asemeni funcționalității unui smartwatch, dar pe care le poți avea vedea în fața ta permanent, sau la cerere.

Oppo Air Glass nu oferă realitate „augmentată”, ci „asistată”

Air Glass folosește un micro proiector monocrom, care folosește culoare verde pentru a afișa informațiile pe lentilă. Acesta folosește tehnologie micro-LED, așa cum am mai văzut și pe alte prototipuri de acest gen din ultima vreme. Impresionantă este însă dimensiunea acestui procesor, la numai 0,5cc, comparabil cu dimensiunile unui bob de cafea. Proiectorul este capabil să funcționeze în două moduri, cu 16 sau 256 niveluri de intensitate a luminozității, putând atinge un maximum de 1.400 nits de luminozitate. Această luminozitate înaltă este necesară pentru utilizarea afară, în lumină naturală puternică.

Oppo Air Glass folosește multiple metode de control, de la control vocal, la atingeri pe suprafața tactilă de pe exterior, până la mișcări ale mâinilor și mișcări fizice ale capului. Poți de exemplu opri notificările dând din cap pentru a aproba sau respinge anumite mesaje.

oppo air glass pack

Funcțiile sunt similare cu cele ale unui ceas inteligent

Noul dispozitiv aR este similar ]n funcționalitate cu un ceas inteligent, folosind același tip de hardware: un chipset Snapdragon Wear 4100 și o baterie de dimensiuni mici. Nu știm însă ce autonomie promite acest dispozitiv, mai ales dacă proiectează constant informații în fața utilizatorului.

oppo air glass lens

Știm însă ce funcții va oferi: starea vremii, calendar, monitorizare a sănătății, navigație, teleprompter și traducere în timp real. Pentru început, traducerea va funcționa pentru chineză mandarină și engleză. Va primi și un update pentru traducere între chineză și japoneză mai târziu.

Lansarea este programată pentru primul trimestru din 2022 în China, în negru și argintiu, alături de perechi de ochelari compatibile. Încărcarea se face prin contacte magnetice, iar atunci când Air Glass este la încărcat, ochelarii pot rămâne pe fața utilizatorului. Nu avem încă informații despre prețul acestui „monoclu inteligent”.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult