Logitech oferă căști wireless care se mulează după forma urechii la o apăsare de buton

23.09.2022
Logitech oferă căști wireless care se mulează după forma urechii la o apăsare de buton

Disponibile deocamdată doar pentru cumpărătorii din Statele unite, căștile Logitech G Fits înlocuiesc pernuțele memory foam cu un gel activat sub lumină cu o anume lungime de undă. Astfel, pernuțele căștilor se pot modela exact după forma urechii, declanșarea funcție de calibrare transformând respectivul gel în formă lichidă și apoi la stare semi-solidă, preluând forma anatomică a urechii utilizatorului.

Promovate ca și accesoriu de gaming, căștile Logitech G FITS nu sunt deocamdată recomandate utilizatorilor pasionați de muzică, tehnologia pernuțelor cu gel „programabil” fiind intenționată doar pentru maximizarea eficienței funcției de anulare a zgomotului de fundal, foarte utilă atunci când te joci lângă alți rivali într-un spațiu cu foarte mult zgomot ambiant.

Întregul proces de calibrare după anatomia urechii durează doar 60 de secunde, pernuțele căștilor devenind temporar maleabile sub acțiunea luminii emisă de LED-uri încorporate la baza fiecărei căști. Însă opțiunile pentru personalizare a experienței audio nu se opresc aici, căștile venind și cu un egalizator grafic accesibil prin aplicația pentru smartphone, respectiv, funcție beamforming pentru calibrarea sunetului captat de microfon, prin blocarea selectivă a zgomotelor ambiante.

Totuși, produsul are și un dezavantaj major, Logitech considerând atât de eficiente pernuțele cu gel încât a omis folosirea tehnologiei Noise Canceling de tip activ, plafonând potențialul acestui produs. Ce-i drept, fără această funcție căștile pot oferi autonomie mai bună, de până la 10 ore cu o singură încărcare în cutiuța pentru transport.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult