Mattel marchează 50 de ani de Star Trek cu o colecţie de păpuşi Barbie

08.06.2016
Mattel marchează 50 de ani de Star Trek cu o colecţie de păpuşi Barbie
Mattel vrea ca toţi fanii Star Trek să trăiască mult şi prosper la împlinirea a 50 de ani de la debutul celebrului univers SF imaginat de Gene Roddenberry. Pentru a marca evenimentul, producătorul de jucării a lansat o colecţie de păpuşi Barbie bazate pe personaje cunoscute din seria originală: căpitanul James T. Kirk, Spock şi Uhura. 
 
 
Păpuşile poartă uniforme şi insigne Star Trek. Modelul Spock oferă chiar şi celebrul salut vulcanian cu degetele depărtate. 
 
 
Fiecare păpuşă Star Trek de la Mattel costă 34,95 dolari şi poate fi pre-comandată deja. 
 
 
Anunţul Mattel vine la scurt timp după ce ThinkGeek a lansat o serie de costume de baie şi tricouri inspirate din uniformele din serialul „Star Trek: The Next Generation”. Un astfel de accesoriu pentru plajă costă 60 de dolari. 
 
Costumele de baie din seria „Trekini” sunt disponibile în culorile albastru (în Star Trek uniformele de această culoare sunt purtate de ofiţerii de la departamentele Ştiinţifice), auriu (Operaţiuni) şi roşu (Comandă).
 
Universul Star Trek explicat pe scurt
 
Pentru cine nu ştie, în universul Star Trek, imaginat de Gene Roddenberry, trei mari puteri importante îşi dispută supremaţia în sectorul Alpha. Este vorba de Federaţie (United Federation of Planets), din care Terra face parte şi este membru fondator, Imperiul Stelar Romulan şi Imperiul Klingonian.
 
În anul 2373, din Federaţie fac parte 155 de lumi, state şi colonii, iar economia organizaţiei, o democraţie liberala post-capitalistă este considerată astăzi o utopie. Pe Pământ, războaiele şi sărăcia au fost eradicate cu mult timp în urmă, după ce omenirea a trecut printr-un Al Treilea Război Mondial în care s-au utilizat arme nucleare. Indivizii concurează, pe Terra şi în alte culturi membre ale Federaţiei, într-o cursă a îmbunatăţirii personale şi nu pentru resurse.
 
Puterea legislativă (şi se pare că şi executivă) în Federaţie este deţinută de Federation Council, parlament unicameral cu sediul pe Terra, în San Francisco, ai cărui membri sunt aleşi în diferitele lumi membre. Instituţia are rolul de a crea, amenda şi ratifica legile UFP.
 
 
În fruntea federaţiei stă un preşedinte ales. Acesta, la fel ca în Statele Unite, se pare că este şi şeful guvernului. Preşedintele are un mandat de patru ani, însă poate candida de un număr nelimitat de ori. Sistemul de justiţie este construit pe o serie de curţi, dintre care cea mai importantă este Federation Supreme Court. Justiţia se bazeaza pe juraţi, aleşi dintre cetăţeni. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult