Microsoft a lansat Universal Mobile Keyboard, o tastatură pentru tabletele Windows, iOS sau Android

17.09.2014
Microsoft a lansat Universal Mobile Keyboard, o tastatură pentru tabletele Windows, iOS sau Android

Intenţia Microsoft de a deveni un furnizor de aplicaţii si servicii pe cât mai multe platforme software este evidentă de ceva vreme, iar direcţia „mobile first, cloud first” a noului manager Satya Nadella a dus deja la o accelerare a acestei mişcări. Un producător cunoscut şi apreciat de periferice, Microsoft a anunţat ieri o tastatură portabilă pentru tablete care urmează aceiaşi paşi făcuţi de software-ul companiei deoarece este compatibilă cu Windows, iOS şi Android.

Microsoft Universal Mobile Keyboard este o tastatură compactă cu conectivitate Bluetooth care oferă 65 de taste şi o serie de butoane multimedia adiţionale. Tastatura este închisă de un capac de protecţie care oferă o şină pentru susţinerea tabletei, acesta putând fi eventual detaşat pentru poziţionarea ecranului la distanţa dorită.

Cu adevărat interesantă este însă compatibilitatea multiplatformă a noului produs. Universal Mobile Keyboard este compatibilă cu sistemele de operare Windows, iOS şi Android, utilizatorul comutând între acestea cu ajutorul unui buton şi beneficiind de tastele speciale, cum ar fi Home sau Command, specifice fiecărei platforme.

Probabil că ideea lansării unei tastaturi compatibile cu sistemele de operare rivale pare cam ciudată la o primă vedere, însă Microsoft ştie foarte bine ce face. Compania îşi oferă multe dintre produsele software importante pe toate cele trei platforme mobile relevante în acest moment, uneori ecosistemele rivalilor beneficiind chiar de mai multă atenţie decât oferta proprie. Un exemplu ar fi, de exemplu, suita Office optimizată pentru mediul tactul, care a poposit pe iOS şi nu are încă un echivalent pe Android sau Windows.

Suita Office este probabil cel mai important produs Microsoft din oferta sa pentru utilizatorii obişnuiţi, iar noua tastatură nu este în realitate decât un accesoriu menit să pună în valoare acest pachet de aplicaţii. În acest moment, Office nu are încă versiuni echivalente pentru Android sau Windows, însă lansarea din primăvară pe iOS a adus şi promisiunea lansării acestora până la finele acestui an.

Tastatura Microsoft Universal Mobile Keyboard va fi disponibilă începând din luna octombrie la un preţ de 80 de dolari

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News