Neptune Hub, un smartwatch care poate înlocui smartphone-ul şi tableta

17.03.2015
Neptune Hub, un smartwatch care poate înlocui smartphone-ul şi tableta

După ce a impresionat în anul 2013 lansând un smartwatch gigant, care aducea întreaga putere a unui smartphone la încheitura mâinii, Neptune revine cu un nou produs ambiţios.

Neptune Hub, un smartwatch care poate înlocui smartphone-ul şi tableta

Botezat Neptune Suite, acesta este de fapt un pachet format din 6 dispozitive hardware care pot interacţiona între ele, comunicând cu un smarwatch rezistent la apă de forma unei benzi pentru mână, numit „the hub”. Prevăzut cu ecran capacitiv de 2.4˝, acesta rulează versiunea Android 5.0 Lollipop şi include conectivitate 3G/LTE, respectiv funcţie de telefonie. Atunci când nu este purtat la mână, dispozitivul poate fi unit cu un ˝pocket screen˝ sau ˝tab screen˝,  oferind pe acestea funcţionalitatea unui smartphone, respectiv tabletă. Simple accesorii prevăzute cu ecran, dispozitivele satelit îşi bazează întreaga funcţionalitate pe smartwatch-ul purtat la mână, la care sunt ataşate folosind conexiune wireless de mare viteză – 802.11ad WiGig.

Ultimele 3 accesorii sunt o tabletă pentru convertirea ansamblului în laptop cu Android, dongle HDMI cu funcţionalitate asemănătoare accesoriului Google Chromecast – folosit pentru streaming video către ecranul televizorului, respectiv un set de căşti wireless.

Punând smartwatch-ul în rolul central, Neptune Hub permite utilizatorului să treacă de la un dispozitiv la altul în orice moment, în funcţie de cerinţele activităţii desfăşurate. Totuşi, pentru economie de spaţiu şi energie, anumite funcţii neesenţiale nu au fost integrate în smartwath, spre exemplu camera foto. Cât despre accesoriile oferite, acestea nu pot funcţiona ca dispozitive independente, fiind simple ecrane ataşate folosind conexiune wireless. Drept avantaje avem o reducere semnificativă a costurilor de fabricaţie şi autonomie crescută a bateriei.

Cu toate economiile făcute, Neptune promite toate cele 6 dispozitive la preţ de 899 dolari, respectiv 599 dolari pentru entuziaştii care au ales să sprijine proiectul Neptune Hub în cadrul campaniei Indiegogo.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult