Noua baterie MagSafe pentru iPhone 12 de la Apple costă 110 euro

14.07.2021
Noua baterie MagSafe pentru iPhone 12 de la Apple costă 110 euro

Chiar și lansările Apple de accesorii au de obicei loc în cadrul unui eveniment în care sunt prezentate mai multe dispozitive, însă în cazul noii baterii externe cu MagSafe, nu a fost cazul. Apple a listat pur și simplu noile produse pe magazinul său online și nu a anunțat lansarea nici măcar prin intermediul unui comunicat de presă. Noile MagSafe Battery Pack costă 110 euro și se atașează ușor de modelele iPhone 12, pentru care au fost construite.

Bateria MagSafe Acesta este primul accesoriu care poate fi încărcat wireless în sens invers de un iPhone

Accesoriile de tip MagSafe nu au prins la public așa cum se aștepta Apple, se pare, dar probabil că un factor în adopția slabă este și faptul că nu există foarte multe astfel de accesorii. În afară de încărcătorul wireless magnetic, husele pentru iPhone și portofelul Apple, foarte puține alte accesorii MagSafe au atras atenția. Bateriile externe ar putea fi însă excepția, întrucât au un avantaj față de alte baterii similare lansate de alți producători.

Nu doar că se atașează magnetic perfect, având la dispoziție sistemul MagSafe standardizat, însă poate încărca telefonul la putere de 15W prin încărcare wireless, modelele de la Anker sau alți producători fiind limitate la 5W pentru încărcare wireless. De asemenea, bateria poate fi încărcată de la telefon în timp ce este atașată de telefon. iPhone 12 nu oferă încărcare wireless bilaterală, asemeni altor smartphone-uri de pe piață, însă se pare că funcția și hardware-ul necesar există, dar nu este activ. Aceasta este prima dată când un iPhone poate încărca un alt dispozitiv prin încărcare wireless. Conform descrierii de pe pagina oficială, mai întâi este alimentat telefonul până la 80% și abia apoi începe alimentarea bateriei.

Totuși, pentru 110 euro, bateria Apple nu va oferi foarte multă autonomie în plus, în special pentru modelele mai mari. Cu o capacitate de 1.460 mAh, bateria va putea oferi doar încă 50% pentru un iPhone 12 Pro Max și nu va putea încărca complet nici măcar un iPhone 12 Mini. Se pare că este vorba despre o baterie pe care să o folosești în caz de urgență sau pe care să o atașezi de telefon în momente în care știi că o încărcare completă nu îți va ajunge pentru restul zilei.

sursa: Apple, via TheVerge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult