Pantofii cu GPS – soluţie pentru găsirea persoanelor dispărute

26.01.2012
Pantofii cu GPS - soluţie pentru găsirea persoanelor dispărute

Ideea unei perechi de pantofi cu GPS încorporat poate părea ciudată la început, însă dincolo modalitatea facilă pentru a urmări fiecare mişcare a celui care îi poartă, pantofii cu GPS chiar pot salva vieţi, permiţând găsirea rapidă a persoanelor dispărute.

Pantofii cu GPS - soluţie pentru găsirea persoanelor dispărute

Produsul este adresat îndeosebi bolnavilor de Alzheimer, afecţiune care poate cauza stări de confuzie, în care cei suferinzi ajung să rătăcească pe străzile oraşelor dezorientaţi şi incapabili să găsească drumul spre casă.

Alături de receptorul GPS, dispozitivul include şi un transmiţător radio, folosit pentru a trimite în timp real locaţia purtătorului către un centru de monitorizare. Accesul la acest serviciu este posibil momentan doar pe teritoriul Statelor Unite, pe baza unui abonament lunar în valoare de 30 – 40 dolari.

Pantofii cu GPS - soluţie pentru găsirea persoanelor dispărute

Spre deosebire de alte soluţii GPS cu funcţionalitate similară, prezentate sub forma unui telefon sau ceas de mână, pantofii cu GPS sunt un accesoriu de îmbrăcăminte indispensabil, pe care cei suferinzi de obicei nu au cum să îl uite acasă.

Pantofii Aetrex cu GPS integrat sunt disponibili în versiuni pentru bărbaţi şi femei, la un preţ de 300 dolari, cost la care se adaugă şi preţul abonamentului lunar pentru serviciul de monitorizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News