Polaroid Lab este primul aparat care poate converti orice imagine afişată pe ecranul telefonului în poze instant

Autor: Aurelian Mihai 10.09.2019
Polaroid Lab este primul aparat care poate converti orice imagine afişată pe ecranul telefonului în poze instant

Simplu de folosit şi eficient, Polaroid Lab adaptează principiul de funcţionare al aparatelor foto cu developare instant pentru era telefoanelor inteligente.

În loc să încerce fără succes înlocuirea smartphone-ului de buzunar cu un dispozitiv incomod de transportat şi folosit, Polaroid Lab se prezintă ca un laborator ad-hoc pentru transpunerea pozelor din format digital pe suport de hârtie. Până aici, nimic nou. Imprimantele foto de buzunar existând de mult timp pe piaţă, oferind instantanee chiar de mai bună calitate decât acest dispozitiv ciudat.

Farmecul lui Polaroid Lab constă în efectul retro pe care îl conferă pozelor generate exclusiv prin metode low-tech. Astfel, în locul capului de imprimare şi hârtie specială avem film fotografic veritabil, identic celui folosit în anii ”90 de aparatele foto cu developare instant. Sistemul optic foloseşte un sistem de oglinzi şi obturator cu acţionare manuală pentru încadrarea imaginii afişate de ecranului unui smartphone pe hârtia fotosensibilă.

Pentru generarea unei poze este de ajuns să aşezăm telefonul mobil pe suportul Polaroid Lab, având grijă ca imaginea să fie afişată la dimensiunea corectă pe ecranul telefonului întors cu faţa în jos, după care apăsăm butonul roşu pentru declanşarea obturatorului. Operaţiunea este asistată cu o aplicaţie care asigură afişarea corespunzătoare a imaginilor, orice model smartphone începând cu iPhone 6 fiind compatibil.

Urmând expunerii iniţiale cu durată de câteva secunde, poza ieşită pe la partea de jos a aparatului mai are nevoie de alte câteva minute pentru auto-developare.

Cu preţ de 129 dolari, Polaroid Lab funcţionează cu rezerve standard  de „hârtie” 600 series pentru aparate foto cu developare instant, disponibile la preţ de 18.99 dolari per set de 8 bucăţi.

 

Tags: