Primele detalii despre Nothing ear (2): schimbări minore de design, îmbunătățiri la nivel software. FOTO

01.02.2023
Primele detalii despre Nothing ear (2): schimbări minore de design, îmbunătățiri la nivel software. FOTO

Căștile Nothing ear (1) au reușit să impresioneze la momentul lansării printr-un design ieșit din comun, performanță peste medie și un preț foarte agresiv în piață, oferind cam tot ceea ce ai nevoie de la o pereche de căști true wireless fără să intre în zona „premium”. Acestea sunt responsabile pentru startul noii companii a lui Carl Pei, care deja include în portofoliu și un smartphone , iar o nouă generație pare să fie la orizont, imagini cu acestea fiind deja scăpate pe internet. La prima vedere însă, nu vedem multe schimbări.

Nothing ear (2) va fi o revizie hardware relativ minoră

Anul trecut a fost marcat de un val de scumpiri în multe zone ale industriei de tehnologie, iar căștile ear (1) de la Nothing au crescut în preț cu 50%, până la 150 de euro. În locul lor, la pragul de 100 de euro, Nothing a introdus o pereche de căști numită ear (stick), fără ANC și cu o carcasă diferită. Se pare însă că următoarea generație ear (2) nu va adopta același design de cutie în formă tubulară, ci se va întoarce la cutia pătrată cu elemente transparente.

Și Nothing ear (2) vor fi de tip in-ear, și mai mult ca sigur vor integra tehnologie de anulare a zgomotului de fundal. Se pare că microfonul exterior, care preia sunetul pentru această capabilitate a fost mutat din partea de jos în partea de sus, iar componentele au fost mutate la interior. Fiind vorba despre o carcasă transparentă, aceste lucruri pot fi observate foarte ușor.

Nothing-Ear-1-Buds-vs-Nothing-Ea

Având în vedere că avem deja imagini la rezoluție înaltă cu Nothing ear (2), este foarte probabil ca anunțul oficial să nu fie foarte departe. Totuși, vorbim despre un upgrade minor, atât la capitolul design, cât și la capitolul funcționalitate. Deja ear (1) erau căști bune în categoria lor de preț, iar ear (2) vor îmbunătăți ceea ce era deja la un nivel acceptabil.

Îmbunătățirile ar putea veni la capitolul software, întrucât sunt zvonite capabilități de tipul ANC personalizat, un mod de transparență îmbunătățit și posibilitatea de a avea căștile conectate la două dispozitive simultan. Aplicația de configurare ar trebui să includă și un egalizator avansat.

Dacă va fi păstrat prețul Nothing ear (1) și pentru modelul ear (2), aceste căști vor intra pe piață la 150 de euro, o zonă în care există deja concurență de la brand-uri cunoscute, precum Samsung sau Huawei.

Informațiile vin de la OnLeaks, leaker cu „vechime” în zona de tehnologie, și site-ul Smartprix, unde au fost publicate aceste imagini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult