Samsung anunță Galaxy Smart Tag și Smart Tag+

22.01.2021
Samsung anunță Galaxy Smart Tag și Smart Tag+

Galaxy Smart Tag și Smart Tag+ sunt gadgeturi care te ajută să urmărești în permanență și la nevoie să recuperezi obiectele importante pentru tine, cum ar fi cheile, portofelul, bagajele și chiar animalul de companie.

Smart Tag folosește conexiune Bluetooth 5.0 Low Energy (LE), iar versiunea Smart Tag+ folosește tehnologie Ultrawide Band (UWB) pentru localizare și mai precisă. Ambele dispozitive sunt concepute pentru a te ajuta să localizezi obiecte rătăcite, cu condiția să le fi atașat în prealabil acestora.

Urmărirea locației se face din aplicația Samsung SmartThings, în limita unei raze de 120 metri. Dacă tag-ul obiectului căutat poate fi contactat, există opțiunea emiterii unui ton sonor care să te ghideze către acesta. Spre exemplu, povestea unui portofel „pierdut” în spatele canapelei se va termina mult mai repede și cu mai puține emoții pentru proprietarul acestuia. Alternativ, dacă obiectul căutat nu se află în raza de detecție aplicația va afișa ultima locație cunoscută, indiciu prețios pentru continuarea căutărilor.

Galaxy Smart Tag

Noile gadgeturi pot funcționa și ca dispozitive one-touch IoT, pentru pornirea/oprirea altor dispozitive Samsung compatibile, cum ar fi televizorul sau aspiratorul robotizat.

Galaxy Smart Tag

În ce privește compatibilitatea, Galaxy Smart Tag și Smart Tag+ pot fi urmărite doar cu telefoane, tablete și smartwatch-uri Samsung.

Prețurile pornesc de la 34.90 euro pentru un pachet cu două etichete Galaxy Smart Tag și ating 45.90 euro în cazul versiunii Smart Tag+.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult