Samsung pregăteşte un ceas Galaxy Gear cu NFC şi senzor de amprente

22.09.2014
Samsung pregăteşte un ceas Galaxy Gear cu NFC şi senzor de amprente

Samsung a îmbăţişat conceptul de smartwatch încă de anul trecut, însă nu a reuşit între timp să convingă foarte mulţi utilizatori să poarte asemenea dispozitive. În urma anunţului noului Apple Watch şi a discuţiilor pornite de acesta, au început să apară noi informaţii despre generaţia a treia de ceasuri inteligente ale companiei coreene. În cazul în care zvonurile se dovedesc a fi adevărate, acestea par să vină cu funcţii care să egaleze şi chiar să depăşească capabilităţile produsului Apple.

Cea mai interesantă parte a conferinţei de pe 9 septembrie a fost legată de Apple Pay, noul sistem de plăţi prin NFC compatibil cu iPhone 6, 6 Plus şi Apple Watch. Samsung pare să pregătească o funcţie asemănătoare pentru următoarea generaţie de ceasuri Gear, integrând atât NFC, cât şi un senzor de amprentă pentru autentificarea plăţilor. Senzorul biometric ar oferi un plus de securitate, pe care Apple îl asigură prin monitorizarea pulsului utilizatorului, oprind posibilitatea de plată dacă ceasul nu este în contact direct cu utilizatorul.

Pentru implementarea un sistem de plăţi robust, Samsung nu plănuieşte să îşi creeze propria tehnologie. Compania pare să fie în discuţii cu PayPal, care dispune de un standard de plăţi acceptat de foarte multe magazine la nivel global, fiind mult mai deschis decât ceea ce va oferi Apple Pay.

Nu numai atât, dar noile Galaxy Gear ar putea fi dispozitive de sine stătătoare, precum Galaxy Gear S. Acestea ar putea dispune modem-uri pentru telefonie, oferind posibilitaea de a iniţia apeluri şi de a avea acces la internet fără a fi conectate la smartphone-uri.

Dacă aceste zvonuri se dovedesc a fi sau nu înrădăcinate în realitate vom afla cel mai devreme în jurul CES 2015 sau MWC 2015, când Samsung va prezenta noi dispozitive mobile. Probabil că în aceeaşi perioadă vor ieşi la iveală şi noi zvonuri, alături de imagini neoficiale cu noile ceasuri, cum se întâmplă în cazul oricărui anunţ important din ultimii ani. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult