Samsung va lansa cel mai rapid încărcător de până acum, capabil să livreze până la 65W prin cablu USB-C

13.02.2021
Samsung va lansa cel mai rapid încărcător de până acum, capabil să livreze până la 65W prin cablu USB-C

La fel ca Apple, Samsung ezită să se intre în competiție pentru livrarea celei mai rapide soluții de încărcare, preferând o abordare ceva mai prudentă care pune siguranța și fiabilitatea pe primul loc.

În timp ce Xiaomi se laudă cu suport pentru viteze de încărcare de peste 100W, Samsung încă rămâne la pragul de 45W, atins pe modelele Galaxy Note 10 Plus și Galaxy S20 Ultra. În rest, puterea maxim admisă la încărcare rapidă este limitată la o valoare mult mai conservatoare, de 25W.

Identificat cu numele de model EP-TA865, noul adaptor AC poate livra prin cablul USB-C o tensiune de până la 20V și 3.25A, corespunzătoare puterii de 65W. Totodată, este menționat și suportul USB PD PPS, un nou standard care permite negocierea în timp real a puterii livrate, optimizând performanța la încărcare. Însă niciun telefon din actuala ofertă Samsung nu poate folosi noul adaptor AC la întregul potențial, pregătirea acestuia confirmând doar ambițiile de viitor ale companiei.

încărcător Samsung

Dacă ne raportăm la experiențele anterioare avute de Samsung (ex. Galaxy Note 7), acceptarea puterii de 65W pentru viitoarele modele smartphone nu poate veni decât după teste comprehensive de siguranță. Chiar și așa, noul încărcător Samsung va fi cel mult prezentat ca și accesoriu opțional, considerabil mai scump decât cel „recomandat” de producător.

Un alt posibil scop pentru lansarea unui încărcător Samsung cu putere de 65W ar putea fi cuplarea acestuia cu tablete și laptopuri care folosesc conexiune USB-C pentru alimentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult