Sony LinkBuds: căști „always on” care nu te izolează atunci când le porți

15.02.2022
Sony LinkBuds: căști „always on” care nu te izolează atunci când le porți

Sony anunță noile sale căști true wireless LinkBuds, realizate atât pentru utilizarea în mișcare pe un smartphone, cât și în timpul serviciului, fie că lucrezi de acasă sau de acasă. Acestea vin cu o formă neconvențională, fiind realizate cu un difuzor circular, care permite sunetului ambiental să treacă prin centrul său. Practic, acestea sunt căști complet opuse modelelor care blochează canalul auditiv sau care integrează tehnologii de anulare a zgomotului ambiental.

Sony a ales pentru LinkBuds un design neconvențional

LinkBuds de la Sony sunt gândite în special pentru cei care folosesc o pereche de căști în cea mai mare parte a zilei, fiind considerate căști „always on” de către companie. Totuși, acestea permit participarea la conferințe sau ascultarea de conținut multimedia, fără a te izola de mediul înconjurător. Astfel, într-un birou, atunci când vorbești cu cineva, sau chiar acasă, în situațiile în care două persoane lucrează în regim work from home, nu va trebui să îți dai tot timpul căștile jos.

Sony a prezentat LinkBuds ca o pereche de căști care pot să conecteze mediul online de cel offline, dar s-a concentrat în special pe partea de productivitate. Desigur, difuzoarele în formă de „gogoașă” de 12 mm oferă o calitate ridicată a sunetului, dar aceste căști par a fi realizate în special pentru apeluri în timpul conferințelor. Totuși, asta nu înseamnă că nu integrează aceleași tehnologii de top precum alte căști de la Sony.

În comparație cu modelul WF-1000XM4, căștile LinkBuds sunt mai compacte

Avem de a face cu un amplificator digital și procesorul Sony V1 pentru redarea unui sunet puternic și clar, cât și pentru eliminarea zgomotului ambiental captat de microfon în timpul apelurilor. De asemenea, tehnologia DSEE, integrată și pe alte produse Sony, poate să îmbunătățească sunetul redat, prin reconstruirea frecvențelor care se pierd în timpul compresiei.

Căștile sunt construite din plastic reciclat de la mașini din SUA și Japonia și sunt extrem de ușoare: au doar 4,1 grame. Acestea, comparate cu WF-1000XM4, modelul flagship cu ANC de la Sony, sunt cu 44% mai ușoare. De asemenea, cutia de încărcare este cu 17% mai ușoară, la 34 de grame și are un volum cu 26% mai mic decât WF-1000XM4.

Cu toate că au dimensiuni reduse, căștile oferă rezistență IPX4, deci pot fi folosite pe timp de ploaie, sau în antrenamente sportive, și sunt foarte stabile în ureche, având o „aripioară” de silicon care se fixează în ureche. Fiind complet deschise, acestea evită senzația de urechi înfundate pe care unii utilizatori o întâmpină cu căștile de tip in-ear. Căștile au senzori de detecție atunci când sunt în ureche, putând pune pauză automat atunci când sunt scoase.

Sony LinkBuds oferă multe opțiuni de configurare prin intermediul aplicației de mobil

De altfel, acestea beneficiază și de tehnologia Speak to Chat, care oprește redarea căștilor automat atunci când vorbești cu cineva. De asemenea, au profiluri de volum dedicate pentru diverse medii, în funcție de mediul înconjurător. Dacă zgomotul este mai mare, și redarea sunetului din căști va fi mai puternic. Aceste profiluri pot fi configurate.

Pe partea de software, acestea se conectează la aplicația Sony Headphone Connect și pot fi configurate cu diverse profiluri de egalizare a sunetului, cât și cu profiluri de utilizator personalizate. Acestea se conectează rapid la dispozitive cu Android (Fast Pair), dar și la PC-uri cu Windows (Swift Pair) și sunt compatibile cu Google Assistant și Amazon Alexa, cât și cu Spotify Tap. Chiar dacă nu suportă conectarea simultană a mai multor dispozitive, acestea pot fi mutate rapid de pe unul pe celălalt printr-o simplă accesare a căștilor din meniul Bluetooth de pe dispozitiv, nefiind necesară împerecherea de fiecare dată.

Iar pentru control, acestea nu includ nici butoane, nici suprafețe tactile. Sony a integrat o nouă tehnologie numită Wide Area Tap, care permite controlul prin atingeri cu degetul a pielii, în zona din apropierea urechii. Nu trebuie să te lovești foarte tare când faci asta, dar nici nu va răspunde la atingeri accidentale. Gesturile de două sau trei atingeri pot fi personalizate din aplicație.

Cât costă Sony LinkBuds

Sony spune că LinkBuds oferă 5,5 ore de autonomie la o singură încărcare, iar cutia de încărcare adaugă încă 12 ore, pentru un total de 17,5 ore. Căștile se încarcă rapid în cutie, cu 10 minute pentru o oră și jumătate de redare. Cutia se încarcă însă doar de la port-ul USB-C, nu și în mod wireless.

Căștile Sony LinkBuds vor fi disponibile din luna februarie în magazinele de specialitate din toată lumea, la un preț de 180 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult