Sony WF-1000XM5: noi imagini „neoficiale” și specificații hardware, scăpate pe internet

08.06.2023
Sony WF-1000XM5: noi imagini

Fanii căștilor true wireless știu că Sony produce unele dintre cele mai performante modele din piață, iar acestea sunt de obicei și printre cele mai scumpe. WF-1000XM5, următoarea pereche de căști „flagship” a brand-ului japonez, urmează să fie lansată, iar detalii despre design-ul căștilor și capabilitățile acestora au ajuns deja pe internet. Desigur, site-ul german WinFuture, faimos pentru leak-uri de acest gen, este din nou cel care ne aduce aceste informații, alături de Walkman Blog, care urmărește îndeaproape activitatea Sony.

Sony pregătește lansarea perechii de căști „premium” WF-1000XM5

Modelul WF-1000XM4 este deja de doi ani pe piață, iar Sony consideră că a reușit să îmbunătățească îndeajuns tehnologiile pentru căști de acest gen pentru a oferi pe piață o nouă generație. Se pare că  noile căști adoptă acum un design mai compact și mai rotunjit, care ar trebui să le facă mai confortabile în utilizare. Și cutia de încărcare pare să fie mai compactă, ceva ce a fost criticat de-a lungul timpului pe căștile Sony.

Conform listei de specificații de la Walkman Blog, căștile vor cântări fiecare câte 5,9 grame, o scădere semnificativă de la 7,3 grame pe generația anterioară. Construcția este realizată din plastic mat la exterior și plastic lucios în zona de contact cu pielea.  Cutia are doar 39 de grame.

La capitolul capabilități, vorbim despre 24 de ore de autonomie, cu tot cu energia din cutie, dar nu este clar dacă este o valoare care ține cont de funcția ANC. Având în vedere că generația XM4 oferea 24 de ore cu ANC și 36 de ore fără, sunt slabe șanse să asistăm la un „downgrade” de la o generație la alta. Încărcarea este de asemenea foarte rapidă, 3 minute de încărcare în cutie fiind de ajuns pentru o oră de ascultare.

Așa cum era de așteptat, căștile vor integra și încărcare wireless pentru cutie și vor putea fi conectate la mai multe dispozitive simultan.

sony wf-1000xm5 specs

Nu avem o dată pentru lansarea acestor căști, dar cu siguranță aceasta va veni în următoarele câteva săptămâni, având în vedere că deja există fotografii și liste de specificații care par a fi extrase fie de pe site-ul oficial Sony, fie de pe magazine care deja se pregătesc de listarea produselor.

via WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult