Survival Wind Turbine: mini-turbină eoliană portabilă, rezistentă și ușor de folosit

28.10.2022
Survival Wind Turbine: mini-turbină eoliană portabilă, rezistentă și ușor de folosit

Multe dintre turbinele eoliene de mici dimensiuni, portabile, sunt în faza de prototip sau sunt de puțină vreme disponibile și nu au trecut încă testul pieței. Survival Wind Turbine Generator de la Pacific Sky Power, însă, este un dispozitiv cu mulți utilizatori, simplu de instalat, rezistent și accesibil.

Turbina, de tip DIY, este disponibilă pe Amazon la prețul de 120 de dolari. Generatorul poate fi achiziționat separat, la prețul de aproape 20 de dolari, și folosit în alte proiecte.

Acest model de turbină eoliană este realizat din materiale comune. Elicea este construită din plastic, iar coada este realizată din placaj. Tot ansamblul cântărește doar 1,3 kg.

Turbina are o putere de 15 W și funcționează când vântul are viteze cuprinse între 13 km/h și 65 km/h. Performanța maximă este atinsă la viteze de 40 km/h. Dispozitivul poate fi folosit pentru a încărca inclusiv baterii de 12 V.

Citește și: Turbină eoliană pentru acasă: Ce trebuie să știi înainte să o cumperi

Turbina, care poate fi transportată într-un rucsac, poate fi folosită pentru alimentarea de laptopuri, telefoane mobile, tablete și alte electronice mici.

Un kit – care include turbina, un trepied și o stație cu port USB – este disponibil la prețul de 192 de dolari și poate fi comandat pe site-ul Pacific Sky Power.

O altă opțiune interesantă, pentru cei care au nevoie de o mini-turbină, este Infinite Air, dar modelul respectiv costă 170 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult